Weather Outlook

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, θα επηρεάσει την χώρα μας και την Αττική αύριο Καθαρά Δευτέρα... Αναλυτική πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Κ. Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

                      Αποτέλεσμα εικόνας για νεφωσεις βροχες
                           Ανάλυση κυκλοφορίας γι'αύριο Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία με κατεύθυνση προς την χώρα μας αύριο Καθαρά Δευτέρα, φαίνεται η χώρα μας να επηρεάζεται με χιονοπτώσεις στα Ορεινά της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας. Στα Πεδινά της χώρας μας, φαίνεται να επηρεαζόμαστε από κατά τόπους μέτριας έντασης βροχές καθώς και η Αττική θα επηρεαστεί από μέτριας έντασης βροχές κυρίως το μεσημέρι κατά τόπους. Επίσης το Βαρομετρικό αυτό χαμηλό, θα μας φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα Ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.
Το Βαρομετρικό Χαμηλό από την Ιταλία, μαζί με τα φαινόμενα που προανέφερα, θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς την χώρα μας από τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας.






Όπως βλέπουμε, το Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, φαίνεται να επεκτείνεται και να κινείται ανατολικότερα, προς την χώρα μας.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό της Αττικής γι'αύριο Καθαρά Δευτέρα:

Πυκνότερες νεφώσεις σε σχέση με σήμερα, θα αρχίσουν να εισβάλλουν στον νομό Αττικής από σήμερα τα μεσάνυχτα και μετέπειτα (νεφώσεις έχουμε στο νομό εδώ και ώρα αλλά όχι τόσο πυκνές όσο περιμένουμε να είναι από τα μεσάνυχτα και μετέπειτα). Από το ξημέρωμα και μετέπειτα, η κατάσταση θα παραμείνει ίδια με πυκνές νεφώσεις.Από τις πρωινές ώρες θα αρχίσουν να σημειώνονται όμβροι στα Ορεινά της Πεντέλης. Η κατάσταση θα παραμείνει ίδια νωρίς το μεσημέρι με όμβρους η και ψιχάλες στην Πεντέλη, απλώς θα αρχίσουν ψιχάλες και στον Υμηττό. Από αργά το μεσημέρι και σύμφωνα με τα τελευταία Προγνωστικά δεδομένα, φαίνεται να έχουμε ασθενείς, τοπικές βροχές στο Κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια, σε κάποιες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και στον Υμηττό. Στα Δυτικά του νομού δεν φαίνεται να έχουμε κάτι σημαντικό. Από νωρίς το απόγευμα οι βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση αλλά φαίνεται από το απόγευμα και μετέπειτα, να αρχίσει εισβολή βροχοπτώσεων από τα Δυτικά, Νοτιοδυτικά. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν κατά τόπους πυκνές όλη την ημέρα σε όλη την Αττική.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 11 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 10 βαθμούς τα ξημερώματα (6:00) και 12 βαθμούς το πρωί (9:00).
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις εξασθενημένοι έως νωρίς το μεσημέρι. Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα, οι άνεμοι θα είναι ΒΑ στα 3 με 4 μποφόρ, πολύ τοπικά και στα 5 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ και μην ξεχνάμε ότι το πέταγμα του χαρταετού δεν θα είναι τόσο εύκολο, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους.

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...