Weather Outlook

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

"Σκόνη έλα να μας θάψεις"... Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου και έκτακτη Πρόγνωση για το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκονη αθηνα
Σκόνη από την Αφρική θα αρχίσει το ταξίδι της προς την χώρα μας και την Αττική από αύριο το πρωί της Παρασκευής και το Σάββατο θα έχουμε σημαντικό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης στην Αττική, καθώς η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική και θολή και θα έχουμε και ισχυρούς Νότιους ανέμους...
Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:

Παρασκευή:
Καθαρός ο Αττικός ουρανός σήμερα μετά τα μεσάνυχτα. Από το ξημέρωμα ( περίπου στις 6:00) θα αρχίσουν νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους από τα Δυτικά/Βορειοδυτικά (με μεταφορά αφρικανικής σκόνης) και θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο το πρωί (περίπου στις 9:00). Από νωρίς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίζουν να παρουσιάζουν διάλυση αλλά η σκόνη θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονη από τα μέσα του μεσημεριού. Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα οι νεφώσεις φαίνονται να παρουσιάζουν τελείως διάλυση και το βράδυ θα ακολουθήσει ξαστεριά αλλά η σκόνη θα είναι μέτρια έως έντονη...
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 18-19 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές της Δυτικής Αττικής η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στο Κέντρο της Αθήνας θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα (περίπου στις 6:00) και 17 βαθμούς Κελσίου το πρωί ( περίπου στις 9:00).
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΔΒΔ ασθενείς από σήμερα μετά τα μεσάνυχτα. Τα ξημερώματα η κατάσταση θα παραμείνει ίδια αλλά από το πρωί (περίπου στις 9:00) θα γυρίσουν σε ΔΝΔ. Το μεσημέρι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια απλώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και από τα μέσα του μεσημεριού θα είναι ΔΝΔ ασθενείς.

Πάμε να δούμε τον καιρό του Σαββάτου όπου τα πράγματα φαίνονται να είναι πιο σοβαρά...
καθώς η σκόνη φαίνεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της και να γίνεται πιο έντονη από το πρωί κιόλας. Αραιές νεφώσεις από αύριο μετά τα μεσάνυχτα θα κάνουν την παρουσία τους και θα παραμείνουν στον Αττικό ουρανό σχεδόν όλη μέρα συνοδεία της σκόνης από την Αφρική που θα κάνουν και την ατμόσφαιρα αποπνικτική και θολή. 
Χάρτες από το Meteo.gr που απεικονίζουν την σκόνη για το Σάββατο 17 Μαρτίου (η πρώτη εικόνα είναι για το απόγευμα και η δεύτερη εικόνα για το βράδυ).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σχετικά μικρή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 20-21 βαθμούς Κελσίου, λόγω των Νοτιάδων που θα είναι ενισχυμένοι σχεδόν όλη μέρα στα 4 με 6 μποφόρ αλλά δεν θα είναι ενισχυμένοι σε ολόκληρο τον νομό.
Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι στους 13 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα στο Κέντρο των Αθηνών (περίπου στις 6:00) και 19 βαθμούς Κελσίου το πρωί (9:00).

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...