Weather Outlook

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σημαντική ποσότητα και μεταφορά αφρικανικής σκόνης και αύριο στην Αττική με αραιές νεφώσεις... Αναλυτική Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκόνη Αττική
Σημαντική ποσότητα αφρικανικής σκόνης και αύριο στην Αττική κυρίως από αύριο μετά μεσημέρι, με αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα και αραιές νεφώσεις...

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:
Καθαρός ο Αττικός ουρανός σήμερα μετά τα μεσάνυχτα καθώς η σκόνη από την Αφρική θα πάει ταξίδι λίγο πιο ανατολικότερα λόγω του ότι, ο άνεμος θα γυρίσει πρόσκαιρα σε Βορειοδυτικός αλλά ασθενείς έντασης. Αραιές νεφώσεις περιμένουμε να μας έρθουν νωρίς το πρωί από τα Δυτικά/Νοτιοδυτικά και θα καλύψουν ολόκληρο τον νομό. Από αργά το πρωί οι αραιές νεφώσεις θα γίνουν λίγο πυκνότερες αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, όμως από αργά το πρωί η σκόνη φαίνεται να μας ξανά/επισκέπτεται και αναμένουμε σημαντική ποσότητα αφρικανικής σκόνης από τα μέσα του μεσημεριού και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ.
Αραιές νεφώσεις που θα είναι λίγο πυκνότερες θα συνεχίσουν να καλύπτουν όλο τον Αττικό ουρανό τουλάχιστον μέχρι νωρίς το απόγευμα. Από το απόγευμα και μετέπειτα και κυρίως το βράδυ οι νεφώσεις θα αρχίσουν μερικώς να διαλύονται αλλά η σκόνη από την Αφρική θα παραμείνει...
Φυσικά θα υπάρξουν και λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή σε όλη την Αττική και αναμένεται να κυμανθεί το μεσημέρι (στα μέσα του μεσημεριού) στο Κέντρο των Αθηνών στους 15 με 17-18 βαθμούς Κελσίου.
Στις υπόλοιπες περιοχές του νομού Αττικής η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 18 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 17 βαθμούς Κελσίου (9:00 το πρωί) και 12 βαθμούς (6:00 το ξημέρωμα). Τις βραδυνές ώρες θα κυμανθεί στους 14-15 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο της Αθήνας.
Οι άνεμοι θα είναι ΝΝΔ ασθενείς από νωρίς το πρωί έως τα μέσα του μεσημεριού. Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα θα αρχίζουν να ενισχύονται σημαντικά αλλά όχι σε όλη την Αττική. Στα μέσα του μεσημεριού οι ΝΝΔ άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στον Σαρωνικό Κόλπο και θα είναι στα 6, πολύ τοπικά και στα 7 μποφόρ και αυτός θα είναι ο λόγος που θα μας έρθει έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Το απόγευμα η κατάσταση θα είναι σχεδόν ίδια που απλώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και σχεδόν σε όλο το Ανατολικό κομμάτι του νομού και θα είναι στα 6, τοπικά και στα 7-8 μποφόρ. Από το βράδυ θα αρχίσουν να παρουσιάζουν μερικώς εξασθένηση αλλά θα ΝΝΔ.
Παρακάτω σας παραθέτω 4 χάρτες αφρικανικής σκόνης που όπως μπορείτε να δείτε και εσείς την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στην χώρα μας αλλά και στην Αττική, στα μέσα του μεσημεριού, το απόγευμα και το βράδυ:






Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica











j

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...