Weather Outlook

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

(Φώτο)Αφιέρωμα στον χιονιά 29/30 Δεκεμβρίου 2016 για τον νομό Αττικής!


Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Σαν σήμερα πριν 1 χρόνο και το βράδυ/ξημέρωμα της 29/12,κατάφθασε στην Αττική και στα Δυτικά και Βόρεια κυρίως του νομού,ένας χιονιάς που θα μας μείνει αξέχαστος στης μνήμες μας καθώς υπήρξε και το φαινόμενο της χιονοκαταγίδας...Γενικά,το χιόνι έπεφτε πυκνό σε όλες της περιοχές του νομού με αποτέλεσμα να υπάρξει και χιονόστρωση.Τα πράγματα δεν ήταν καλά το πρωί της 30/12/,καθώς το χιόνι άρχιζε λόγω μικρή άνοδος της θερμοκρασίας να έλιωνε,παρ'όλα αυτά,το χιόνι έπεφτε πυκνό σε ορισμένες περιοχές του νομού ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές του νομού,το γύρισε σε χιονόνερο.
Στα γύρω Ορεινά του νομού,υπήρξε ολική χιονόστρωση,ωστόσο δεν έχω δυστυχώς αρκετό υλικό από φωτογραφίες αλλά ελπίζω με αυτές της φώτο να μείνετε ευχαριστημένοι!
Ακολουθούν φωτογραφίες από τον χιονιά 30/12/2016 της πρωινές ώρες από το Μενίδι,Πετράλωνα και Άνω Λιόσια(οι πιο πολλές φωτογραφίες είναι από τα Άνω Λιόσια):
Το ξημέρωμα της 29/12 στα Άνω Λιόσια,με τον χιονιά να κάνει την εμφάνισή του(το ξεκίνημα),με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντικότατη πτώση με αποτέλεσμα να το στρώσει στον δρόμο και στης γνωστές επιφάνειες.
(Βασίλης Ζαφειρούδης)
Φωτογραφία του Βασίλης Ζαφειρούδης.


Το πρωί της 30/12 πάλι στα Άνω Λιόσια,με το χιόνι να το έχει στρώσει σε όλες της επιφάνειες και στον δρόμο!
(Βασίλης Ζαφειρούδης)
Άνω Πετράλωνα 29/12/2016!!!
(Φίλιππος Κολποδίνος)
Και οι υπόλοιπες φωτογραφίες του Φίλιππου Κολποδίνου από το Μενίδι:



Ο χιονιάς άρχιζε να κάνει την εμφάνισή του στον νομό Αττικής από την νύχτα της 28-29/12 περιμένοντας οι Αθηναίοι τον λευκό επισκέπτη...Και όλα αυτά συνέβησαν με -5,5 στα 850 hpa!
Πηγές χαρτών:Meteociel fr



Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ελπίζω να απολαύσετε το (φώτο)αφιέρωμα!!!

Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Εκτίμηση καιρού Αττικής μέχρι την Πρωτοχρονιά.Καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα αλλά βροχές στο βάθος!!!

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Η κακοκαιρία που μας πέρασε κυρίως για την Βορειοδυτική Αττική(Βίλια),άφησε πίσω της μεγάλα ύψη χιονιού στα Βίλια όπου το χιόνι ξεπέρασε το 1 Μέτρο.Επίσης εχθές το βράδυ χιόνισε πυκνά στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να το στρώσει αξιόλογα κυρίως στην κορυφή όπου έφτασε τα 80 εκατοστά το ύψος του χιονιού αλλά και το έστρωσε στα 500 και κάτω υψόμετρο με 20 εκατοστά.Χιόνια αξιόλογα έπεσαν στην Πεντέλη και στον Υμηττό,με αποτέλεσμα να το στρώσει και στον Υμηττό όπου σε αυτό το βουνό είναι δύσκολο να το στρώσει.
Κι όμως...το έκανε το θαύμα του!
Χιονοκαταιγίδα έπληξε εχθές το βράδυ τα Βίλια ενώ σημειωνόταν πυκνή χιονόπτωση.Στην υπόλοιπη Αττική,σημειωνόταν καταιγίδα με ισχυρές βροχές και χιονόνερο σε κάποιες περιοχές του νομού.
Ελαφρώς χιονόπτωση έριξε και στο Μενίδι στης 4 τα ξημερώματα με την θερμοκρασία στους 1.9 βαθμούς αλλά και στο Χαϊδάρι έριξε ασθενείς χιονόπτωση στης 5:20 τα ξημερώματα!
Χιόνισε πρόσκαιρα μέχρι τα 200μ στην Αττική,ενώ τα φαινόμενα σταμάτησαν το πρωί.
Στα πεδινά του νομού Αττικής δεν έριξε χιόνι εξαιτίας των θερμοκρασιών που δεν παρουσίαζαν σημαντικότατη πτώση έτσι ώστε για να χιονίσει και στα πεδινά και να πω ότι...
Ο υετός δεν βοήθησε και η θερμοκρασία για να χιονίσει στα πεδινά γιατί...
Τον υετό τον έβγαλε τόσο νωρίς από τα πυκνά σύννεφα που επικρατούσαν στον νομό με αποτέλεσμα αυτό να μην βοηθούσε στο να πέσει έστω και μια νιφάδα στα πεδινά ενώ αν τον έβγαζε πιο αργά και η θερμοκρασία ήταν πιο χαμηλή,τα πεδινά της Αττικής και όχι μόνο θα ζούσαν ιστορικές στιγμές.
Πάμε στον καιρό των Χριστουγέννων τώρα και των επόμενων ημερών:

Το διάστημα 25-27 Δεκεμβρίου:
Τα Χριστούγεννα,δηλαδή από αύριο,φαίνεται να κυλάει ο καιρός με σχετικά καλό καιρό αλλά με ψύχρα με την θερμοκρασία στο Κέντρο των Αθηνών αύριο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου.
Ψύχρα και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού με την θερμοκρασία στους 9 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Το πρωί θα έχει νεφώσεις σε όλη την Ανατολική Αττική όμως,προς το μεσημέρι θα διαλυθούν.Μερικές νεφώσεις θα παρατηρηθούν στα Νότια τμήματα του νομού το μεσημέρι.
Το βράδυ οι νεφώσεις θα παρουσιάσουν διάλυση.
Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι και θα είναι μεταβλητοί.
Με λίγα λόγια τώρα το διάστημα Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.
Την Τρίτη ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό που μόνο θα παρατηρηθούν νεφώσεις στην Βορειοδυτική Αττική.
Θερμοκρασίες χαμηλές έως 13-15 βαθμοί Κελσίου στο Κέντρο των Αθηνών και οι άνεμοι θα είναι Δ εξασθενημένοι.
Την Τετάρτη η ημέρα στην Αττική φαίνεται να ξεκινάει με νεφώσεις στα Βορειοανατολικά,σε όλα τα Δυτικά του νομού και στο Κέντρο της Αθήνας. 
Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διασπαστούν και θα είναι διασκορπισμένες σχεδόν σε όλη την Αττική.
Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ αλλά αναμένεται να αφήσουν βροχές(όχι ισχυρής έντασης αλλά ασθενούς έντασης).
Η θερμοκρασία θα δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι ΔΝΔ εξασθενημένοι.Μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση.

Το διάστημα 28-29 Δεκεμβρίου:
Το διήμερο,φαίνεται να μας κυλάει με πυκνότατες νεφώσεις και βροχερό καιρό από την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές σχεδόν σε όλη την Αττική.Η υπόλοιπη ημέρα αναμένεται να κυλήσει με κατά τόπους πυκνές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο εξαιτίας των ισχυρών Νοτιάδων που θα πνέουν σε ολόκληρο τον νομό και η θα κυμανθεί ο υδράργυρος στους 15-18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι όλη την ημέρα στα 5-6 μποφόρ σε όλη την Αττική.
Την Παρασκευή η ημέρα στην Αττική θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με κατά τόπους πυκνές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.Από το απόγευμα και μετά θα παρουσιάσουν μερική διάλυση και θα σημειωθούν κατά τόπους ασθενείς βροχές το μεσημέρι-απόγευμα.Το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 13 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι Δ ενισχυμένοι μέχρι το μεσημέρι.Από το απόγευμα και μετά θα είναι μεταβλητοί.

Τώρα το διάστημα 30 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου:
Φαίνεται να μας έρχεται μια ψυχρή εισβολή(όχι αξιόλογη)με χιονοπτώσεις να σημειώνονται στην Πάρνηθα αλλά και στα γύρω ορεινά του νομού Αττικής.
Σε γενικές γραμμές ο καιρός εκείνες της ημέρες θα κυλήσει με ψύχρα,χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια(όπως ανέφερα προηγουμένως)στα ορεινά του νομού Αττικής.
Ακολουθούν χάρτες από το Meteociel.fr:







Αν προκύψει η αλλάξει κάτι,θα ενημερώνεστε από την ομάδα μας Cyclone Of Attica στο Facebook.
Φίλες και φίλοι,χρόνια πολλά,καλή εβδομάδα και καλά Χριστούγεννα να έχετε!!!

Με Εκτίμηση:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica



Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εκτίμηση καιρού Αττικής για την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.Αξιόλογες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα Ορεινά της Αττικής!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονα χιονια                          (Κάπως έτσι αναμένεται να είναι η Πάρνηθα αύριο Παρασκευή).
Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι!
Κρύα σήμερα η ημέρα στον νομό Αττικής με την θερμοκρασία να μην ξεπερνάει σε ορισμένες περιοχές τους 5-7 βαθμούς Κελσίου και στο Κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασε τους 9 βαθμούς Κελσίου.
Χιονοπτώσεις αξιόλογες,σημειώθηκαν και συνεχίζουν να σημειώνονται στα Βίλια(Δυτική Αττική)!
Να αναφέρω ότι οι χιονοπτώσεις έπεφταν πυκνές με αποτέλεσμα να το στρώσει στα Βίλια.
Ισχυρές χιονοπτώσεις φαίνεται να σημειώνονται αύριο σε Πάρνηθα,Πεντέλη και Υμηττό.
Το βαρομετρικό χαμηλό που μας έδινε αξιόλογες χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν την Αττική,τελικά κινήθηκε ανατολικότερα με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να απομακρυνθούν.
Ας δούμε πως θα κυλήσει ο καιρός αύριο Παρασκευή στον νομό Αττικής:

Αύριο η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει με πυκνές νεφώσεις.
Η θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές και δεν θα ξεπεράσουν τους 7-9 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο της Αθήνας.Στην Πάρνηθα και στa Ορεινά της Δυτικής Αττικής,θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοπτώσεις με την θερμοκρασία στην Πάρνηθα να μην ξεπερνάει τον 1 βαθμό Κελσίου.Στα υπόλοιπα ορεινά του νομού Αττικής αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση και φαίνεται να είναι αξιόλογη και θα σημειωθεί χιονόστρωση στα ψηλά του Υμηττού,στην Πεντέλη ψηλά και λίγο χαμηλότερα και στην Πάρνηθα...Δεν το συζητάω,θα είναι σοβαρά τα πράγματα!
Οι άνεμοι αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση στα 5-6 και το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ στα Βορειοανατολικά τμήματα και στα Δυτικά του νομού Αττικής(δεν αποκλείεται).
Καλό σας βράδυ με πολύ κρύο μέσα στη νύχτα!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου.Άστατος καιρός το Σάββατο με νοτιάδες-Κρύος καιρός την Κυριακή με στροφή των ανέμων σε Βορειοδυτικούς!

Αποτέλεσμα εικόνας για βροχες
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Βροχές αναμένεται να σημειωθούν αύριο Σάββατο στην Αττική με νότιους ανέμους ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας!
Φαίνεται να κρυώνει ο καιρός την Κυριακή με τους ανέμους να γυρίζουν σε Βορειοδυτικούς!Το καιρικό ενδιαφέρον φαίνεται να αρχίζει από την βδομάδα που μας έρχεται!!!
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή στην Αττική:

Σάββατο:
Η ημέρα στην Αττική,φαίνεται να ξεκινάει με νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό όμως θα υπάρξουν και κάποια "σπασίματα" στο Κέντρο της Αθήνας το πρωί.Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διαλυθούν σχεδόν τελείως και από το απόγευμα οι νεφώσεις θα επανέλθουν ιδιαίτερα πυκνές από τα Βορειοδυτικά.Το βράδυ η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει ίδια.
Ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν την Αττική το απόγευμα και το βράδυ απλά το βράδυ θα ενταθούν και θα είναι μέτριας έως ισχυρής έντασης κυρίως στα δυτικά και Βόρεια τμήματα του νομού και μέσα στην ημέρα αναμένεται,υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Η ελάχιστη θα είναι 13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι στα 5 με 6 μποφόρ όλη την ημέρα σε ολόκληρη την Αττική.

Κυριακή:
Η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό.
Το πρωί οι νεφώσεις θα αρχίζουν να παρουσιάζουν μερική εξασθένηση και από το μεσημέρι και μετά,οι νεφώσεις θα διαλυθούν τελείως.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στο κέντρο των Αθηνών στους 15 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι ΔΒΔ ενισχυμένοι όλη την ημέρα σε όλη την Αττική.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου θα βγει μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού για την Αττική και θα είναι σε ισχύ έως την Πρωτοχρονιά!
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου.Ασθενείς βροχές,λίγες νεφώσεις αλλά μικρή άνοδος της θερμοκρασίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για βροχες
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Φαίνεται να μας τα χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με λίγες νεφώσεις,ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές αλλά η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ ενισχυμένοι.
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στην Αττική το Σάββατο και την Κυριακή:
  
 Σάββατο:
Αύριο η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει,με της νεφώσεις να είναι "σκορπισμένες" στον νομό.Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα Βόρεια,στο Κέντρο των Αθηνών και στα Ανατολικά τμήματα του νομού.Το απόγευμα οι νεφώσεις θα παρουσιάσουν διάλυση και θα παραμείνουν πυκνές στον Σαρωνικό.Το βράδυ,οι νεφώσεις θα επανέλθουν και θα πυκνώσουν σε όλη σχεδόν την Αττική.Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα Δυτικά Προάστια,Δυτική Αττική,στα Βόρεια του νομού και στα Νοτιοδυτικά τμήματα του νομού.Μετά τα Μεσάνυχτα και προς την Κυριακή οι βροχές θα ενταθούν και θα είναι μέτριες σε όλο τον Δυτικό κορμό της Αττικής και στα Βόρεια.
Οι θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 9-11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.

Κυριακή:
Η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό και θα έχει λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και στον Σαρωνικό.
Από το μεσημέρι και μετά θα έχει ηλιοφάνεια σε ολόκληρο τον νομό και δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν νεφώσεις στα Νότια του νομού.
Η θερμοκρασία σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 11 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 9-11 βαθμούς Κελσίου!
Οι άνεμοι θα είναι ΔΒΔ ενισχυμένοι το πρωί.Από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica 



Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Πάρνηθας για τις επόμενες ώρες.Στα λευκά αναμένεται να ντυθεί η Πάρνηθα μέσα στη νύχτα!

Αποτέλεσμα εικόνας για παρνηθα χιονι
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Με χιόνι θα ξυπνήσει η Πάρνηθα τις πρωινές ώρες.Όσοι έχουν θέα προς Πάρνηθα θα απολαύσουν το χιόνι που θα έχει πέσει εκεί!
Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει τον νομό Αττικής σήμερα το βράδυ με την θερμοκρασία στα 850 να προσεγγίζει το -6!Πράγμα που σημαίνει ότι η Πάρνηθα θα δεχτεί μέτρια χιονόπτωση με θερμοκρασίες στο 0 και 1 βαθμό Κελσίου.
Με λίγα λόγια...

Χιονοπτώσεις θα δεχτεί η Πάρνηθα μετά τις 12 το βράδυ με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση και θα είναι στους 0-1 βαθμό Κελσίου.Τα ξημερώματα θα έχουμε και εξάρσεις και υπάρχει πιθανότητα να το στρώσει.Πολύ πυκνές νεφώσεις θα έχει η Πάρνηθα(είδη αρχίζουν και αναπτύσσονται πυκνές νεφώσεις),μέχρι νωρίς το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία βρίσκεται σε πτώση και θα κυμανθεί αύριο το πρωί στον 1 βαθμό Κελσίου.
Σήμερα το βράδυ η θερμοκρασία θα είναι στους -1,0 και 1 βαθμό Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΔ στα 3 με 4 μποφόρ.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Πάρνηθα γράφοντας τον σύνδεσμο στο Google!
http://www.meteoacharnes.gr/
Καλό σας χειμωνιάτικο βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής για τις επόμενες ώρες+γι'αύριο Τρίτη+για Τετάρτη.Ξεκινάει η ψυχρή εισβολή να μπαίνει στην Αττική και θα χιονίσει πρόσκαιρα στην Πάρνηθα,στην κορυφή της Πεντέλης και του Υμηττού-Χιόνι στα Βόρεια της Αττικής και χιονόνερο στα πεδινά!!!

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Σύντομη ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει τον νομό Αττικής από σήμερα το βράδυ της Δευτέρας έως και την Τετάρτη.Αναμένεται να ντυθεί στα Λευκά και να πέσει χιόνι πρόσκαιρο:η Πάρνηθα,η κορυφή της Πεντέλης και η κορυφή του Υμηττού!Η πρώτη αλλά σύντομη ψυχρή εισβολή καταφθάνει στον νομό Αττικής από σήμερα το βράδυ με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση όπου την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 10 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο της Αθήνας!
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στην Αττική τις αμέσως επόμενες ώρες,αύριο Τρίτη και την Τετάρτη:

Επόμενες ώρες:
Ο καιρός αυτή τη στιγμή είναι νεφελώδης με πυκνές νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό Αττικής και της επόμενες ώρες οι πυκνές νεφώσεις θα παρουσιάσουν μερική διάλυση και θα έχει μερική ξαστεριά τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα.Από τα μεσάνυχτα και μετέπειτα οι νεφώσεις θα επανέρχονται πυκνές από τα Βορειοδυτικά και αναμένεται να μπει η ψυχρή εισβολή στην Αττική με την θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει σημαντική πτώση!
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στη νύχτα(11 βαθμοί Κελσίου αλλά θα πέφτει σημαντικά όσο θα περνάει η ώρα στο Κέντρο των Αθηνών και σε άλλες περιοχές του νομού).
Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση μέσα στην νύχτα,4-5 μποφόρ(είδη αυτή την ώρα είναι ενισχυμένοι)και θα είναι ΒΒΔ.

Τρίτη:
Αύριο η ημέρα στην Αττική θα ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις στην Πάρνηθα και στην Δυτική Αττική.Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μερική διάλυση και θα παραμείνουν πυκνές στην Πάρνηθα.Το απόγευμα οι νεφώσεις θα παρουσιάσουν διάλυση και στην Πάρνηθα και θα παραμείνουν στα Βορειοανατολικά τμήματα του νομού.Αργά το βράδυ οι νεφώσεις θα αρχίσουν να επιστρέφουν πιο πυκνές από τα Βορειοδυτικά και τα Βόρεια και συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Τετάρτης!
Οι θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και το βράδυ της και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 10-11 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 7 βαθμούς Κελσίου!
Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΔ ενισχυμένοι στα 5 με 6 μποφόρ όλη την ημέρα σε ολόκληρο τον νομό Αττικής.

Τετάρτη:
Η καιρική κουζίνα της Αττικής θα ετοιμάσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης χιονόπτωση στην Πάρνηθα,στην κορυφή της Πεντέλης και λίγο πιο χαμηλά και στην κορυφή του Υμηττού!
Θα ρίξει χιονόνερο στα πεδινά της Αττικής(όχι σε όλα,σε κάποιες περιοχές θα σημειώνεται βροχόπτωση)και θα πέσει ασθενείς χιονόπτωση στα Βόρεια του νομού.
Το πρωί τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε όλη σχεδόν την Αττική και τα θα σημειώνεται ασθενείς χιονόπτωση στην Πάρνηθα μέχρι το μεσημέρι.
Οι νεφώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές σε όλη την Αττική μέχρι το μεσημέρι.Από το απόγευμα και το βράδυ θα παρουσιάσουν διάλυση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο Κέντρο των Αθηνών και θα είναι στους 7-9 βαθμούς Κελσίου!
Η ελάχιστη θα είναι στους 3-5 βαθμούς Κελσίου φίλες και φίλοι!!!
Στην Πάρνηθα η ελάχιστη θα είναι στους 0-1 βαθμό Κελσίου!
Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΔ ενισχυμένοι στα 4 με 6 μποφόρ.

Αιτία για την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας είναι η ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στην Αττική από σήμερα!
Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Καλό σας βράδυ και καλό χειμώνα!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου.Βροχές αύριο Σάββατο,ισχυροί Νοτιάδες και εξασθένηση των Ν ανέμων από την Κυριακή.Ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει την Αττική την άλλη εβδομάδα!!!



Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας και καλό μήνα!
Με ισχυρούς Νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική μας έκανε ποδαρικό ο τελευταίος μήνας του έτους.Οι Ισχυροί Νοτιάδες φαίνονται να είναι ενισχυμένοι και αύριο Σάββατο αλλά από την Κυριακή θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση και θα γυρίσουν σε Δυτικούς.
Βροχές φαίνονται να σημειώνονται αύριο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στον νομό Αττικής,οι βροχές θα είναι μέτριας έντασης ενώ από την άλλη,φαίνεται να μας έρχεται η πρώτη αξιόλογη ψυχρή εισβολή την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου,με θερμοκρασίες στο Κέντρο των Αθηνών να μην ξεπερνάνε τους 11 βαθμούς Κελσίου!
Από πλευρά υετού,φαίνεται να μην έχουμε αλλά φαίνεται να σημειώνεται ασθενείς χιονόπτωση στην Πάρνηθα(είναι ακόμα νωρίς να μιλήσω αν θα χιονίσει στην Πάρνηθα την άλλη εβδομάδα).
Για να δούμε όμως πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στον νομό Αττικής:

Σάββατο:
Αύριο η ημέρα στον νομό Αττικής,φαίνεται να ξεκινάει με τοπικές νεφώσεις αλλά με ανοίγματα.
Οι νεφώσεις φαίνονται να είναι λίγο πιο πυκνές στα Δυτικά και Ανατολικά τμήματα του νομού.Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα παρουσιάσουν μερική διάλυση κυρίως στα Νοτιοανατολικά τμήματα του νομού αλλά,το μεσημέρι οι νεφώσεις θα επιστρέψουν στον νομό Αττικής και θα σκεπάσουν σχεδόν ολόκληρο τον νομό.Το απόγευμα θα σκεπάσουν ολόκληρη την Αττική και το βράδυ θα είναι πυκνές στα Δυτικά του νομού.Μέτριας έντασης βροχές θα σημειωθούν το βράδυ στα Δυτικά Προάστια,Δυτική Αττική και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα Βόρεια του νομού.
Οι θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο εξαιτίας των ισχυρών Νοτιάδων και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 τοπικά και στους 20 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 15-18 βαθμούς Κελσίου!
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι 5-6 μποφόρ όλη την ημέρα.

Κυριακή:
Την Κυριακή,η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις στα Βόρεια και Δυτικά του νομού.Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διαλυθούν τελείως και θα παραμείνουν μόνο στα Δυτικά του νομού.Από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα οι νεφώσεις θα επιστρέψουν και θα σκεπάσουν ολόκληρο τον νομό Αττικής.Το βράδυ η κατάσταση θα παραμείνει ίδια όπως το απόγευμα.Ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές αναμένεται να σημειωθούν στο Κέντρο της Αθηνάς,στα Δυτικά Προάστια και στα Βόρεια του νομού.
Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Οι θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...