Weather Outlook

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.Ο Φλεβάρης στην Αττική, αναμένεται να μπει με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις αλλά θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Χάρτης αφρικανικής σκόνης που διακρίνεται αύριο το μεσημέρι στην χώρα μας και στην Αττική.
Από την σελίδα: http://www.meteo.gr/dustMaps.cfm
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
 Με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο στον νομό Αττικής, ενώ θα έχουμε και μερική θολούρα στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας της σκόνης που θα μας έρθει από την Αφρική.
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στην Δυτική, Βορειοδυτική Αττική και θα παρατηρηθούν και λίγες νεφώσεις στα Νοτιοδυτικά και Νοτιοανατολικά τμήματα του νομού. Αργά το πρωί, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο στην Δυτική Αττική, στα Δυτικά Προάστια, στο Κέντρο της Αθήνας, στα Ανατολικά τμήματα του νομού, στα Νότια και στα Νοτιοδυτικά του νομού.
Από το μεσημέρι και μετά, η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει, απλώς οι νεφώσεις θα παρουσιάσουν μερική διάλυση.
Το απόγευμα, οι νεφώσεις θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στα τμήματα που προανέφερα.
Το βράδυ η κατάσταση δεν αναμένεται πάλι να αλλάξει, απλώς νεφώσεις, θα κάνουν την εμφάνισή τους στα Βορειοανατολικά τμήματα του νομού.
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης, φαίνεται από τις πρωινές ώρες και μετέπειτα.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 13-15 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 9-11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Καλός καιρός μέχρι την Πέμπτη στην Αττική-Σταδιακή αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή!

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες αλλαγη του καιρου
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στην Αττική τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, ενώ από αύριο Τετάρτη θα αρχίζουν να παρατηρούνται νεφώσεις στον νομό.
Ο Αντικυκλώνας όπως είχαμε αναφέρει, θα αρχίσει να εξασθενεί από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει ο καιρός στον νομό να επιδεινώνεται με μέτριας έντασης βροχές, με νεφώσεις, που σε κάποιες περιοχές του νομού θα είναι πυκνές, θα κυλήσει ο καιρός το Σ/Κ.
Χιονοπτώσεις φαίνεται να σημειώνονται στην Πάρνηθα το Σ/Κ, αν βέβαια δεν αλλάξουν και τα στοιχεία που φαίνονται μέχρι τώρα.
Αυτή, η μικρής διάρκειας "κακοκαιρία", δεν φαίνεται να κρατάει για πολλές μέρες, καθώς ο καιρός από την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση.
Θα σας ενημερώνουμε και από την ομάδας μας Cyclone Of Attica στο Facebook, για το πως θα εξελιχθεί ο καιρός από την Πέμπτη και κυρίως το Σ/Κ!
Καλός σας μεσημέρι!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.Δεν αναμένεται τίποτα, παρά μόνο "ήλιος με δόντια"!

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιοφανεια
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
"Ήλιος με δόντια", όπως λέει και ο λόγος, αναμένεται  αύριο στον νομό Αττικής.
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε ολόκληρο τον νομό αλλά με λίγες ορογραφικές νεφώσεις στα ψηλά της Πάρνηθας.
Από το πρωί και καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας, δεν αναμένεται τίποτα παρά μόνο ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη, θα είναι στους 7-9 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα Βουνά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιοφανεια
Με ηλιοφάνεια αύριο θα κυλήσει ο καιρός στην Αττική-λίγες ορογραφικές νεφώσεις.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, αλλά αυτές οι νεφώσεις θα είναι ορογραφικές και θα είναι πυκνές στην Δυτική Αττική.
Αργά το πρωί, οι νεφώσεις θα αρχίζουν να ανεβαίνουν προς τα ψηλά, δηλαδή εκτός Αττικής, αλλά θα παραμείνουν πυκνές στα ψηλά σημεία του νομού.Από το μεσημέρι και μετά, θα επικρατήσουν νεφώσεις στα Βορειοδυτικά του νομού και λίγες νεφώσεις στα Ανατολικά και Βορειοανατολικά του νομού.
Από το απόγευμα και μετά και το βράδυ, θα επικρατήσουν μόνο νεφώσεις στα Βορειοδυτικά, Δυτική Αττική και ορογραφική νέφωση στην Πάρνηθα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 13 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 9 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί.
Οι άνεμοι θα είναι Β ενισχυμένοι στα 3 με 5 μποφόρ.Το βράδυ θα πιάσουν τοπικά και τα 6 μποφόρ αλλά το 6αρι, δεν θα είναι σε όλη την Αττική.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Αντικυκλωνικές συνθήκες στην Αττική την εβδομάδα που μας έρχεται...αλλά στο βάθος...

Αποτέλεσμα εικόνας για καλεσ καιρικεσ συνθηκεσ αλλα μετα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται να κυλήσουν η επόμενες ημέρες στην Αττική το διάστημα 28 Ιανουαρίου με 2 Φεβρουαρίου, με θερμοκρασίες των 16-17 βαθμών Κελσίου.
Ο αντικυκλώνας διαρκείας θα έλεγα, δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς από τις 3 Φεβρουαρίου, φαίνεται να πηγαίνουμε σε συνθήκες αρκετά χειμωνιάτικες, με το ψύχος να αρχίζει να κατεβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά και τα χιόνια να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Όλα αυτά μετά τις 3 Φεβρουαρίου θα συμβούν διότι...

Ο Ατλαντικός θα αρχίζει να ανεβάζει υψηλές πιέσεις.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, την έναρξη, "παρελάσεων" ψύχους από την Βόρεια Ευρώπη και το ισχυρό ψύχος θα αρχίζει να επεκτείνεται σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, καθώς θα επηρεάζεται και η χώρα μας από δριμύ ψύχος και χαμηλές πιέσεις.
Όλα αυτά φαίνονται σαν τάση αλλά εδώ και μέρες!
Ακολουθούν χάρτες από το Meteociel (μοντέλο) GFS 6z, που απεικονίζεται ο Αντικυκλώνας μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου καθώς και το ψύχος με τις χαμηλές πιέσεις που θα αρχίσουν να κάνουν "παρελάσεις" μετά τις 3 Φεβρουαρίου:










Επιμέλεια/άρθρο:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica



Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.Ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις-μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αύριο στον νομό Αττικής και άνοδος της θερμοκρασίας.Μέρα με την μέρα η θερμοκρασία θα σημειώνει άνοδο και οι νεφώσεις θα παρουσιάζουν διάλυση,Θα υπάρχουν λίγες ορογραφικές νεφώσεις μόνο στην Πάρνηθα.
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο στον νομό Αττικής:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει με ορογραφικές νεφώσεις(Πάρνηθα, Πεντέλη) και λίγες νεφώσεις στα Βόρεια Προάστια, στα ψηλά της Δυτικής Αττικής και στα Ανατολικά και Βορειοανατολικά του νομού. Από το πρωί, οι νεφώσεις θα γίνουν περισσότερες στην Δυτική Αττική, στα Βορειοδυτικά του νομού, στα Βόρεια Προάστια και στην Πάρνηθα αλλά δεν αναμένεται να αφήσουν φαινόμενα και ορογραφικά. Το μεσημέρι η κατάσταση θα παραμείνει σχεδόν ίδια, απλά οι νεφώσεις θα διαλυθούν σχεδόν τελείως στην Δυτική Αττική και στην Πάρνηθα. Στον υπόλοιπο νομό θα επικρατήσει ηλιοφάνεια πριν και μετά το μεσημέρι, ενώ από αργά το βράδυ οι νεφώσεις θα επανέλθουν πυκνές στην Δυτική Αττική και στην Πάρνηθα, από τα Βορειοδυτικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 9-11 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη νωρίς το πρωί, θα είναι στους 7 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι από διάφορες διευθύνσεις όλη την ημέρα σε ολόκληρο τον νομό και από το βράδυ μεταβλητοί στα 3 με 5 μποφόρ. Οι άνεμοι το βράδυ, δεν θα είναι ενισχυμένοι σε όλη την Αττική.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.Βελτιωμένος καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας!

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Μετά την ψυχρή εισβολή που μας επηρέασε από την Δευτέρα, ακολουθεί βελτιωμένος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο Παρασκευή, με την ψυχρή εισβολή να μας αποχαιρετάει από αύριο.
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο στον νομό Αττικής:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει και να κυλήσει με κρύο, λίγες νεφώσεις στα Βόρεια και Δυτικά του νομού μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Από αργά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διαλυθούν στα τμήματα που προανέφερα και θα παραμείνουν μερικά "υπολείμματα" νεφώσεων στα ψηλά της Δυτικής Αττικής και στα Βόρεια. Πιθανότητα ορογραφικών νεφώσεων στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλή σε όλο τον νομό Αττικής νωρίς το πρωί και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 9-10 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 5 βαθμούς Κελσίου(νωρίς το πρωί).
Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΑ όλη την ημέρα στα 3 με 4 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.Ψυχρή εισβολή θα μας επισκεφθεί από αύριο με χιονοπτώσεις στις ψηλές περιοχές της Δυτικής Αττικής,Πάρνηθα και Κιθαιρώνας!

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Ψυχρή εισβολή θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα τον νομό Αττικής, με ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειώνονται στην Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και στα ψηλά σημεία της Δυτικής Αττικής αλλά και Βορειοδυτικής Αττικής.Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αύριο σε ολόκληρο τον νομό Αττικής.
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει με πυκνές νεφώσεις σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό.Το ξημέρωμα επίσης,θα αρχίσουν να σημειώνονται ασθενείς βροχές σχεδόν σε όλη την Αττική αλλά οι βροχές θα παρουσιάσουν μικρή ένταση(όχι ιδιαίτερη σε κάποιες περιοχές του νομού)και οι ασθενείς βροχές που θα σημειωθούν το πρωί στην Δυτική,Βορειοδυτική Αττική,στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα,θα το γυρίσει από το πρωί κιόλας σε ασθενείς χιονοπτώσεις στα ψηλά της Δυτικής,Βορειοδυτικής Αττικής,Πάρνηθα και Κιθαιρώνα.
Αυτό θα συμβεί διότι,η ψυχρή εισβολή θα κάνει το μπάσιμο της από της πρώτες πρωινές ώρες,θα πέσει απότομα η θερμοκρασία και έτσι θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε εκείνα τα σημεία που ανέφερα προηγουμένως.
Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα διαλυθούν σε όλη σχεδόν την Αττική, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τις πρώτες πρωινές ώρες και όχι από το ξημέρωμα και ο υδράργυρος θα κυμανθεί το μεσημέρι στους 7-9 βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη στο Κέντρο των Αθηνών θα είναι στους 5-7 βαθμούς Κελσίου με το μπάσιμο της ψυχρής εισβολής.
Μην ξεχνάμε και τους ανέμους...Θα είναι ενισχυμένοι ΒΔ στα 5 με 6 μποφόρ.Τις πρώτες πρωινές ώρες θα πιάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ με το μπάσιμο της ψυχρής εισβολής.Το 7αρι/μποφόρ,δεν θα είναι σε όλη την Αττική.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Εκτίμηση καιρού Αττικής για το το διάστημα 20-22 Γενάρη.Καλός καιρός αύριο Σάββατο,ισχυρές βροχές από την Κυριακή και πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή και Δευτέρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Συννεφια,κρυο
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο Σάββατο αλλά με λίγες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν ψιχάλες.Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από Κυριακή βράδυ στον νομό με ισχυρές βροχές.
Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού στην Αττική το Σαββατοκύριακο αλλά και την Δευτέρα:

Σάββατο:
Η ημέρα στην Αττική,αναμένεται να ξεκινήσει με νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό αλλά και με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
Το πρωί προς το μεσημέρι,οι νεφώσεις θα διασπαστούν αλλά από το μεσημέρι και μετά θα επανέλθουν πυκνές και θα καλύψουν όλη την Αττική(σε κάποιες περιοχές του νομού οι νεφώσεις δεν θα είναι πυκνές).
Το απόγευμα θα σημειωθούν ψιχάλες στα Νοτιοδυτικά του νομού και το βράδυ θα σημειωθούν όμβροι η και ψιχάλες στην Δυτική Αττική και στα Βόρεια Προάστια.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 11-13 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους:9 βαθμούς νωρίς το πρωί 13 βαθμούς αργά το πρωί.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.

Κυριακή:
Με λίγα λόγια,η Κυριακή θα είναι μια συννεφιασμένη και κρύα μέρα για τον νομό Αττικής με πιθανότητα για καταιγίδα τις βραδυνές ώρες,με βροχές σε όλη την Αττική.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση,παρόλο που θα είναι ίδια με το Σάββατο,δηλαδή 13 βαθμοί Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι ίδια με την ημέρα του Σαββάτου.
Από το βράδυ της Κυριακής θα σημειώσει σημαντική πτώση.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.

Δευτέρα,από το ξημέρωμα και το πρωί της Δευτέρας,ψυχρή μάζα θα εισέλθει στον νομό Αττικής!!!
Την Δευτέρα, η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις.Από νωρίς το πρωί όμως,η νεφώσεις θα διαλυθούν και θα παραμείνουν στα Βόρεια του νομού.Φαινόμενα δεν θα υπάρξουν αλλά δεν αποκλείεται να σημειωθούν όμβροι στα Βόρεια του νομού και στην Δυτική Αττική.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 9 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 5-7 βαθμούς Κελσίου!
Οι άνεμοι Β ενισχυμένοι σε όλη την Αττική.
ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ,Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΨΥΧΡΗ ΜΑΖΑ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica 2016-2018




Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής γι'αύριο Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018.Ισχυροί άνεμοι από αύριο το μεσημέρι!Πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο.


Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιοφανεια νεφώσεις
Φίλες και φίλοι του καιρού καλησπέρα σας!
Σημαντική ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι άνεμοι από αύριο το μεσημέρι σε όλη σχεδόν την Αττική.Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο αλλά σημαντική πτώση από αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη καθώς ψυχρή εισβολή θα κάνει την εμφάνισή τους χωρίς όμως φαινόμενα.
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο Τετάρτη στον νομό Αττικής:

Αύριο η ημέρα στην Αττική περιμένουμε να ξεκινήσει με διάσπαρτες νεφώσεις αλλά πυκνότερες στα Δυτικά.
Από το μεσημέρι δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς νεφώσεων(θα πυκνώσουν στα Νότια του νομού), απλά θα παρουσιάσουν μερική διάλυση και θα παραμείνουν πυκνές στα Δυτικά του νομού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 15 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 9-13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται από νωρίς το μεσημέρι.Θα είναι μεταβλητοί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας που μόνο,θα παραμείνουν σταθεροί στους ΔΝΔ και θα είναι ενσιχυμένοι στα 5 με 6 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ αλλά θα τα λέμε και από την ομάδα μας Cyclone Of Attica!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφερούδης
Cyclone Of Attica 2016-2018

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Η κακοκαιρία με τον όνομα "Θησέας" θα επηρεάσει σημαντικά την Αττική τις επόμενες ώρες με ισχυρά φαινόμενα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταιγιδες
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
O "Θησέας" όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών,θα επηρεάσει σημαντικά την Αττική τις επόμενες ώρες ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ από τα μεσάνυχτα και μετά,με ισχυρά φαινόμενα να σημειώνονται σε όλη την Αττική,τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα Δυτικά του νομού.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πλημμύρες κυρίως στα Δυτικά του νομού και στις πληγείσες περιοχές στην Δυτική Αττική.
Θα υπάρξει και σύγκλιση των ανέμων που αυτό,είναι πράγμα σημαντικό για την Αττική,για ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα.
Ακολουθεί το BOLAM,από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών:    Καλή σας συνέχεια! Βασίλης Ζαφειρούδης,
Cyclone Of Attica


Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ο χειμώνας αρχίζει και δείχνει το ενδιαφέρον του τις επόμενες ημέρες,αρχίζοντας από τις ισχυρές βροχές και τις χιονοπτώσεις στα Ορεινά της Αττικής...


Αποτέλεσμα εικόνας για winter loading
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα!
Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έλεγα τον καιρό των επόμενων ημερών,με τον ήλιο να "χάνεται" για λίγες ημέρες και σταδιακά να έρχονται οι ισχυρές βροχές των Πεδινών και τα χιόνια των Ορεινών.
Όσο αφορά τον νομό Αττικής:
Η Αττική,φαίνεται να δέχεται από την Παρασκευή βροχές(αρκετά ισχυρές και αξιόλογες βροχές θα έλεγα)και το Σαββατοκύριακο,με την Πάρνηθα να δέχεται χιονοπτώσεις...
Αιτία για τις ισχυρές,θα έλεγα,βροχές στην Αττική,θα είναι το βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά.
Φθινοπωρινό θα έλεγα το σκηνικό του καιρού των επόμενων ημερών και με τις βροχές να φαίνονται,να μαίνονται για αρκετές ημέρες.
Κάτι φαίνεται για μεγάλο ενδιαφέρον του καιρού από τις 18 του μηνός και μετά.
Ωστόσο,είναι ακόμα αρκετά νωρίς να λέμε για λεπτομέρειες.
Θα σας ενημερώνουμε και από την ομάδα μας στο Facebook(Cyclone Of Attica)!
Καλή συνέχεια!!!

Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής γι'αύριο Σάββατο 6 Ιανουαρίου.Καλός καιρός μέχρι το μεσημέρι-βροχές το βράδυ!

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Με ηλιοφάνεια κύλησε η σημερινή ημέρα στον νομό ενώ κάποιες αραιές νεφώσεις έκαναν την εμφάνισή τους.
Βροχές αναμένεται να σημειωθούν αύριο το βράδυ στον νομό Αττικής.
Ας δούμε με λίγα λόγια,πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο στον νομό Αττικής:

Αύριο η ημέρα στην Αττική,αναμένεται να ξημερώσει με ηλιοφάνεια και λίγες,διάσπαρτες νεφώσεις στον Σαρωνικό.
Από το πρωί,οι νεφώσεις από τον Σαρωνικό θα αρχίσουν να αυξάνονται και θα έχουν κατεύθυνση προς την Αττική και το Κέντρο της Αθήνας.Το μεσημέρι οι νεφώσεις,θα κινούνται ακόμα προς την Αττική και από το απόγευμα θα σταματήσουν,θα αυξηθούν και έτσι από αργά το βράδυ,οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σε όλη σχεδόν την Αττική και αναμένεται να αφήσουν όμβρους η και ασθενείς βροχές στα Δυτικά του νομού,π,χ Μέγαρα(βροχές δεν αναμένεται να σημειωθούν σε όλη την Αττική,μόνο σε κάποιες περιοχές στα Δυτικά).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 13 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 5 νωρίς το πρωί και αργά το πρωί στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί όλη την ημέρα.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής γι'αύριο Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.Βελτιωμένος καιρός αλλά η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή...

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλοκαιρια
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Μια ψυχρή ημέρα διατηρήθηκε σήμερα στην Αττική με τα φαινόμενα να άρχιζαν το πρωί και να έκαναν σταδιακή παύση το απόγευμα.Χιονοπτώσεις είχαμε στην Πάρνηθα από τα 700μ και πάνω με αποτέλεσμα να το στρώσει στο Καταφύγιο Μπάφι και στα ψηλότερα της Πάρνηθας.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στον Κιθαιρώνα και στο Όρος Πατέρα από αναφορά του Σταύρου Κόκκαλη από τα Μέγαρα,Δυτική Αττική!
Ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές σημειώθηκαν σε όλη την Αττική από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Από κει και μετά,τα φαινόμενα,παρουσίασαν εξασθένηση σε ολόκληρο τον νομό.
Με λίγα λόγια τώρα για τον αυριανό καιρό της Αττικής:

Το ξημέρωμα,αναμένεται να έχει τοπικές νεφώσεις στα Ανατολικά και στα Βόρεια του νομού.Διάσπαρτες,λίγες νεφώσεις,θα έχει στα Νότια,Νοτιοδυτικά του νομού και στο Κέντρο της Αθήνας.Την υπόλοιπη ημέρα,οι νεφώσεις θα είναι πλέον "εξαφανισμένες"και το ξημέρωμα δεν θα υπάρξουν φαινόμενα.Το βράδυ θα ακολουθήσει ξαστεριά.
Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα,στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο των Αθηνών.
Η ελάχιστη θα είναι στους 7-9 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί όλη την ημέρα σε όλη την Αττική.
Καλό σας βράδυ και καλή συνέχεια σε όσες δουλειές κάνετε!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...