Weather Outlook

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Με νεφώσεις και αρκετό κρύο αναμένεται να μπει ο Μάρτιος στην Αττική... Αναλυτική Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Πέμπτη 1η Μαρτίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για κρυο νεφώσεις
Με νεφώσεις και αρκετό κρύο φαίνεται να μπαίνει ο Μάρτιος στην Αττική, καθώς θα σημειωθούν και ασθενείς βροχές με την μορφή χιονόνερου σε, όχι πολλές, ορισμένες περιοχές...
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις αναμένεται να επισκεφθούν τον νομό Αττικής και φαίνονται να μας έρχονται από τα Δυτικά/Βορειοδυτικά, από σήμερα κοντά στα μεσάνυχτα. Αρχικά θα είναι αραιές κατά βάση μέχρι το πρωί αλλά θα εισέρχονται στον νομό σιγά σιγά όσο θα περνάει η ώρα και θα πυκνώνουν (δεν θα είναι τόσο πυκνές). Θα υπάρξουν μικρά ανοίγματα νωρίς το μεσημέρι στα Βόρεια Προάστια και κοντά στο Κέντρο της Αθήνας. Από τα μέσα του μεσημεριού ο νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν σε ολόκληρο σχεδόν τον νομό αλλά κυρίως στο Ανατολικό κομμάτι του νομού και στο Κέντρο της Αθήνας. Το απόγευμα η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει αλλά από νωρίς το βράδυ, οι πυκνές νεφώσεις θα απλωθούν σε όλη την Αττική και αναμένεται να έχουμε αργά το βράδυ ψιχάλες η και ασθενείς βροχές στα Δυτικά του νομού, πρόσκαιρα στα Νότια (π.χ Πειραιάς) και στον Σαρωνικό Κόλπο.
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα μέσα του μεσημεριού, στο Κέντρο των Αθηνών στους 7 βαθμούς Κελσίου. Το ξημέρωμα και το πρωί θα είναι αρκετά κρύο, καθώς αναμένεται στο Κέντρο των Αθηνών να είναι στους 2 βαθμούς Κελσίου ( γύρω στις 6:00 τα ξημερώματα) και 7 βαθμούς Κελσίου (γύρω στις 9:00 το πρωί). Το ξημέρωμα η θερμοκρασίες θα είναι:
Στα Δυτικά Προάστια στους 1 - 3 βαθμούς Κελσίου
Στα Βόρεια Προάστια στους 0 βαθμούς Κελσίου
Στην Πάρνηθα στους -1 με -2 βαθμούς Κελσίου
Στον Υμηττό στους 0 βαθμούς Κελσίου
Στην Πεντέλη στους 0 βαθμούς Κελσίου
Στα Ανατολικά του νομού στους 2 με 3 - 4 βαθμούς Κελσίου
Και στα Νότια του νομού στους 2 με 3 - 4 βαθμούς Κελσίου
Οι άνεμοι αναμένεται να είναι από μεταβλητές διευθύνσεις όλη την ημέρα σε ολόκληρο τον νομό.
Καλό σας βράδυ και καλό μήνα!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Βελτιώνεται ο καιρός σταδιακά από αύριο στην Αττική, καθώς τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση... Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βελτιωμένος καιρός
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένουμε αύριο στο νομό Αττικής, ενώ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση από αύριο το πρωί...
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:
Πυκνές νεφώσεις θα συνεχίσουν να καλύπτουν τον Αττικό ουρανό από τα Βορειοδυτικά, σήμερα αργά το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα. Από αργά το βράδυ κοντά στα μεσάνυχτα (σήμερα), περιμένουμε να σημειωθούν ασθενείς βροχές σε όλη σχεδόν την Αττική, που μόνο οι βροχές θα είναι λίγο πιο έντονες στα Δυτικά του νομού. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τον νομό μέχρι τα ξημερώματα, όμως από νωρίς το πρωί, οι βροχές θα αρχίζουν να παρουσιάζουν σημαντική εξασθένηση σε ολόκληρο τον νομό και έτσι καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας δεν αναμένεται να έχουμε φαινόμενα. Οι πυκνές νεφώσεις θα αρχίζουν να γίνονται αραιές, και από νωρίς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διαλυθούν σε όλη την Αττική και στα μέσα του μεσημεριού θα έχουμε ορογραφική νέφωση στην Κορυφή της Πάρνηθας. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν λίγο και θα κατέβουν προς τα Βόρεια Προάστια, τίποτα το ιδιαίτερο και πλέον το βράδυ οι νεφώσεις θα παρουσιάσουν διάλυση σε όλη την Αττική και αναμένεται να έχουμε ξαστεριά.
Οι θερμοκρασία θα αρχίζει να σημειώνει σταδιακή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 13 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 9 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί αλλά από το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου (όχι και σημαντική πτώση) στο Κέντρο της Αθήνας.
Οι άνεμοι θα είναι ΔΒΔ ασθενείς έως μέτριας έντασης το ξημέρωμα και κυρίως το πρωί. Από το μεσημέρι (στα μέσα του μεσημεριού) θα είναι ΒΔ ενισχυμένοι στα 5 - 6 μποφόρ κυρίως στα Δυτικά του νομού. Από το απόγευμα και μετέπειτα θα συνεχίσουν να είναι ΒΔ, απλώς θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εκ νέου επιδείνωση του καιρού από αύριο το βράδυ στην Αττική... Αναλυτική Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

 Αποτέλεσμα εικόνας για συννεφια βροχες
Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως αύριο το βράδυ της Τρίτης...
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις θα εισβάλλουν στην Αττική από τα Βορειοδυτικά, σήμερα πριν και μετά τα μεσάνυχτα και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Πιθανότητα να σημειωθούν ψιχάλες η και ασθενείς βροχές τα ξημερώματα στο νομό και θα είναι διάσπαρτες, δηλαδή σε κάποιες περιοχές του νομού πιθανότητα για ασθενείς βροχές.
Το ξημέρωμα και το πρωί οι νεφώσεις φαίνεται να διαλύονται και να υπάρξουν διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά από νωρίς το μεσημέρι φαίνονται να επανέρχονται πάλι νεφώσεις από τα Βορειοδυτικά και θα είναι αραιές κατά βάση, όμως από το μεσημέρι και μετέπειτα και κυρίως το βράδυ, οι νεφώσεις φαίνεται να πυκνώνουν αρκετά και θα σημειωθούν ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές σχεδόν σε ολόκληρο το νομό. Οι βροχές θα είναι μέτριας έντασης στα Δυτικά Προάστια, στα Βόρεια Προάστια, στα Νοτιοδυτικά του νομού και στα Ανατολικά, όχι όμως σε όλο το Ανατολικό κομμάτι του νομού δεν θα είναι μέτριας έντασης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα στο Κέντρο των Αθηνών, στους 11 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι 7 με 9 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί. Το βράδυ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι νωρίς το πρωί θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς σε όλη την Αττική, σε κάποιες περιοχές του νομού θα είναι Δ. Από αργά το πρωί προς το μεσημέρι, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε ολόκληρο το νομό Δ και θα είναι στα 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα γυρίσουν σε ΝΝΔ με την ίδια ένταση αλλά από το βράδυ φαίνεται να παραμένουν ΝΝΔ και να παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση στα 5 μποφόρ που όμως οι άνεμοι δεν θα είναι ενισχυμένοι σε ολόκληρο το νομό.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική το ξημέρωμα... Αναλυτική Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.


Αποτέλεσμα εικόνας για καταιγιδες
Πυκνές Χιονοπτώσεις αύριο στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.
Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες με πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν αύριο Δευτέρα  στον νομό Αττικής...
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Πυκνές νεφώσεις έχουν αρχίσει ήδη να πολιορκούν την Αττική καθώς οι νεφώσεις θα παραμείνουν πυκνές μέχρι αύριο το πρωί. Ψιχάλες σημειώνονται σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό αλλά από σήμερα τα μεσάνυχτα και μετέπειτα, οι βροχές θα ενταθούν και ειδικά το ξημέρωμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πολιορκούν τον νομό Αττικής καθώς υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές θα είναι ισχυρής έντασης σε ολόκληρο τον νομό Αττικής το ξημέρωμα. Τα πράγματα το ξημέρωμα φαίνονται να είναι σοβαρά και θα χρειαστεί προσοχή. Από το πρωί και μετέπειτα ο καιρός θα ανοίγει και οι νεφώσεις θα παρουσιάζουν διάλυση και θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας, οι βροχές σιγά σιγά νωρίς το πρωί θα αρχίζουν να παρουσιάζουν εξασθένηση. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με ηλιοφάνεια αλλά από το βράδυ φαίνεται να μας έρχονται πυκνές νεφώσεις από τα Δυτικά/Βορειοδυτικά και να εισβάλλουν ασθενείς/μέτριας έντασης βροχές, τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Από τα μεσάνυχτα και μετέπειτα οι νεφώσεις σιγά σιγά φαίνεται να φεύγουν και να παρουσιάζουν διάλυση αλλά και οι βροχές σιγά σιγά θα μας αποχαιρετούν.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 11 βαθμούς Κελσίου στα μέσα του μεσημεριού. Η ελάχιστη νωρίς το πρωί φαίνεται να είναι ίδια με του μεσημεριού αλλά το βράδυ θα σημειώσει πτώση, στους 5 - 6 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο των Αθηνών.
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις όλη την ημέρα σε όλη την Αττική και θα είναι Δ ενισχυμένοι νωρίς το μεσημέρι έως τα 5 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ και προσοχή το ξημέρωμα!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτη Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου!

Αποτέλεσμα εικόνας για καταιγιδες
Έντονα φαινόμενα αναμένεται να χτυπήσουν αύριο τον νομό Αττικής, τις πρωινές ώρες...
Ας τα δούμε αναλυτικά:

Ιδιαίτερα πυκνές νεφώσεις από τα Δυτικά, θα αρχίσουν να εισβάλλουν στην Αττική από σήμερα μετά τα μεσάνυχτα (γύρω στις 2:00 - 3:00). Αρχικά θα σημειωθούν όμβροι η και ψιχάλες στα Βορειοανατολικά του νομού και στην Πεντέλη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα.
Από το ξημέρωμα (γύρω στις 6:00), οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και η όποιες ψιχάλες όπως είχα αναφέρει παραπάνω, θα αρχίσουν να επεκτείνονται και στον υπόλοιπο νομό και θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές. Από το πρωί (γύρω στις 9:00 και μετέπειτα μέχρι τις 11:00 - 12:00), ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές να σημειώνονται σε ολόκληρο τον νομό αλλά θα εκδηλωθεί και καταιγίδα που φαίνεται να προέρχεται από τον Σαρωνικό Κόλπο.
Τα φαινόμενα, οι βροχές, φαίνεται να παρουσιάζουν ιδιαίτερη ένταση τις πρωινές ώρες.
Από το μεσημέρι τα φαινόμενα φαίνεται να παρουσιάζουν μερικώς εξασθένηση και να παραμένουν "υπολείμματα" βροχών. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν πυκνές αλλά δεν θα είναι τόσο πυκνές όσο τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να βγει ήλιος μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στο Κέντρο των Αθηνών στους 11 βαθμούς Κελσίου στα μέσα του μεσημεριού. Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς τα ξημερώματα (γύρω στις 6:00) και 12 βαθμούς το πρωί (γύρω στις 9:00).
Οι άνεμοι αρχικά (από τα ξημερώματα) θα είναι ΑΒΑ μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Από νωρίς το μεσημέρι θα γυρίσουν σε ΝΔ και θα είναι ασθενείς, όμως από το απόγευμα, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε ΒΒΔ και θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 6 με 8 μποφόρ στα Ανατολικά/Βορειοανατολικά του νομού και θα είναι σχεδόν και σε όλο τον υπόλοιπο νομό ενισχυμένοι μέχρι τα 6 μποφόρ αλλά από το βράδυ φαίνεται να παρουσιάζουν μερική εξασθένηση.
Καλό σας βράδυ και προσοχή αύριο το πρωί!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από αύριο στην Αττική, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής γι'αύριο Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Σχετική εικόνα
Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αύριο στην Αττική, με τις νεφώσεις να διαλύονται και να παραμένουν όμως κάποια "υπολείμματα" βροχών με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στο Κέντρο της Αθήνας, στα Νότια και Νοτιοδυτικά του νομού, στα Βόρεια του νομού (Βόρεια Προάστια), Δυτικά Προάστια και στα Νοτιοανατολικά του νομού, (γύρω στις 3:00) σήμερα μετά τα μεσάνυχτα. Τα ξημερώματα (γύρω στις 6:00), η κατάσταση φαίνεται να παραμένει ίδια, όμως από το πρωί (γύρω στις 9:00), οι βροχές φαίνεται να παρουσιάζουν εξασθένηση. Πυκνές νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό μέχρι τα ξημερώματα. Από τα ξημερώματα και μετέπειτα και το πρωί, φαίνονται οι νεφώσεις να παρουσιάζουν διάλυση. Η κατάσταση από το μεσημέρι και μετέπειτα θα είναι, με νεφώσεις να είναι "διασκορπισμένες" μέχρι και το βράδυ. Το απόγευμα όμβροι η και ψιχάλες φαίνεται να σημειώνονται στα Βόρεια Προάστια και στην Πεντέλη και πρόσκαιρα στα Ανατολικά (όχι σε όλο το Ανατολικό κομμάτι του νομού). Το βράδυ ο καιρός φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση.
Η θερμοκρασία σε σε μικρή, σταδιακή άνοδο και θα κυμανθεί to μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 16 βαθμούς (γύρω στις 12:00) και 15 βαθμούς Κελσίου (γύρω στις 15:00).
Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς τα ξημερώματα (γύρω στις 6:00) και 12 βαθμούς Κελσίου (γύρω στις 9:00).
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις εξασθενημένοι σε όλο τον νομό. Δεν αναμένεται να παρουσιάσουν ενίσχυση καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ασθενείς, τοπικές βροχές αύριο στην Αττική... Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής γι'αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.


Αποτέλεσμα εικόνας για νεφώσεισ βροχέσ
Ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές από σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα στον νομό Αττικής.
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Κατά τόπους πυκνές νεφώσεις στην Αττική με βροχοπτώσεις ασθενείς έντασης να αρχίσουν να εισβάλλουν από σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα( γύρω στις 3:00). Οι βροχοπτώσεις θα αρχίσουν να εισβάλλουν στην Αττική από τα Δυτικά/Νοτιοδυτικά και θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης, κυρίως στα Δυτικά του νομού (π.χ Μέγαρα) αλλά οι ασθενείς βροχοπτώσεις θα φτάσουν μέχρι τα Βόρεια Προάστια και στο Κέντρο της Αθήνας. Οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν την Αττική τα ξημερώματα (γύρω στις 6:00). Οι βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε όλη την Αττική από το πρωί (γύρω στις 9:00) και μετέπειτα αλλά από τα μέσα του μεσημεριού (γύρω στις 15:00), θα αρχίσουν πάλι βροχοπτώσεις να εισβάλλουν στην Αττική από τα Νοτιοανατολικά.
Θα σημειώνονται όμβροι στον Υμηττό και ψιχάλες η και ασθενείς βροχές στην Νοτιοανατολική Αττική και όμβροι η και ψιχάλες στην Πεντέλη. Από το απόγευμα και μετέπειτα οι βροχές θα επεκταθούν από την Νοτιοανατολική Αττική, σε όλη σχεδόν την Αττική (γύρω στις 18:00 και μετέπειτα). Ο καιρός δεν αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας σε όλη την Αττική (από πλευράς βροχών) που μόνο θα εξασθενήσουν από το πρωί και μετέπειτα αλλά για λίγες ώρες. Οι πυκνές νεφώσεις θα παραμείνουν φυσικά σε όλο τον Αττικό ουρανό όλη την ημέρα κατά τόπους.
Από τα αύριο τα μεσάνυχτα και μετέπειτα, οι βροχές θα ενταθούν αρκετά σε όλη την Αττική ενώ υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδα.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, 13 βαθμοί γύρω στις 12:00 νωρίς το μεσημέρι και στα μέσα του μεσημεριού στο Κέντρο των Αθηνών, θα κυμανθεί στους 11 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους, 8 βαθμούς τα ξημερώματα (6:00) και στους 10 βαθμούς Κελσίου το πρωί (9:00) στο Κέντρο των Αθηνών.
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις (κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα θα είναι ΒΑ) και θα είναι εξασθενημένοι σε όλο τον νομό.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, θα επηρεάσει την χώρα μας και την Αττική αύριο Καθαρά Δευτέρα... Αναλυτική πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Κ. Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

                      Αποτέλεσμα εικόνας για νεφωσεις βροχες
                           Ανάλυση κυκλοφορίας γι'αύριο Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία με κατεύθυνση προς την χώρα μας αύριο Καθαρά Δευτέρα, φαίνεται η χώρα μας να επηρεάζεται με χιονοπτώσεις στα Ορεινά της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας. Στα Πεδινά της χώρας μας, φαίνεται να επηρεαζόμαστε από κατά τόπους μέτριας έντασης βροχές καθώς και η Αττική θα επηρεαστεί από μέτριας έντασης βροχές κυρίως το μεσημέρι κατά τόπους. Επίσης το Βαρομετρικό αυτό χαμηλό, θα μας φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα Ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.
Το Βαρομετρικό Χαμηλό από την Ιταλία, μαζί με τα φαινόμενα που προανέφερα, θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς την χώρα μας από τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας.






Όπως βλέπουμε, το Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, φαίνεται να επεκτείνεται και να κινείται ανατολικότερα, προς την χώρα μας.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό της Αττικής γι'αύριο Καθαρά Δευτέρα:

Πυκνότερες νεφώσεις σε σχέση με σήμερα, θα αρχίσουν να εισβάλλουν στον νομό Αττικής από σήμερα τα μεσάνυχτα και μετέπειτα (νεφώσεις έχουμε στο νομό εδώ και ώρα αλλά όχι τόσο πυκνές όσο περιμένουμε να είναι από τα μεσάνυχτα και μετέπειτα). Από το ξημέρωμα και μετέπειτα, η κατάσταση θα παραμείνει ίδια με πυκνές νεφώσεις.Από τις πρωινές ώρες θα αρχίσουν να σημειώνονται όμβροι στα Ορεινά της Πεντέλης. Η κατάσταση θα παραμείνει ίδια νωρίς το μεσημέρι με όμβρους η και ψιχάλες στην Πεντέλη, απλώς θα αρχίσουν ψιχάλες και στον Υμηττό. Από αργά το μεσημέρι και σύμφωνα με τα τελευταία Προγνωστικά δεδομένα, φαίνεται να έχουμε ασθενείς, τοπικές βροχές στο Κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια, σε κάποιες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και στον Υμηττό. Στα Δυτικά του νομού δεν φαίνεται να έχουμε κάτι σημαντικό. Από νωρίς το απόγευμα οι βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση αλλά φαίνεται από το απόγευμα και μετέπειτα, να αρχίσει εισβολή βροχοπτώσεων από τα Δυτικά, Νοτιοδυτικά. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν κατά τόπους πυκνές όλη την ημέρα σε όλη την Αττική.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 11 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 10 βαθμούς τα ξημερώματα (6:00) και 12 βαθμούς το πρωί (9:00).
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις εξασθενημένοι έως νωρίς το μεσημέρι. Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα, οι άνεμοι θα είναι ΒΑ στα 3 με 4 μποφόρ, πολύ τοπικά και στα 5 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ και μην ξεχνάμε ότι το πέταγμα του χαρταετού δεν θα είναι τόσο εύκολο, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους.

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Με νεφώσεις αύριο η Κυριακή της Αποκριάς... Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο 18 Φεβρουαρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για νεφωσεις
Με νεφώσεις περιμένουμε αύριο να κυλήσει η Κυριακή της Αποκριάς, ωστόσο δεν αναμένονται βροχές αλλά θα έχει αρκετή ψύχρα...
Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις θα αρχίσουν να εισβάλλουν στον νομό Αττικής από τα Δυτικά/Βορειοδυτικά, είδη από σήμερα μετά τα μεσάνυχτα αλλά θα είναι αραιές κατά βάση και δεν θα είναι "απλωμένες" σε όλο τον νομό. Τα ξημερώματα οι νεφώσεις θα είναι "διαθέσιμες" σε όλο το Βόρειο κομμάτι του νομού, αλλά θα κατέβουν και προς το Κέντρο της Αθήνας και στα Δυτικά Προάστια αλλά όχι σε όλες τις περιοχές των Δυτικών Προαστίων. Το πρωί (9:00) οι νεφώσεις θα παρουσιάσουν διάλυση (όχι σε όλο τον νομό, σε κάποιες περιοχές θα είναι αραιές). Από νωρίς το μεσημέρι και μετέπειτα οι νεφώσεις θα επανέλθουν λίγο πυκνότερες και η ίδια κατάσταση θα παραμείνει το απόγευμα και το βράδυ. Βροχές δεν αναμένεται να έχουμε στον νομό μετά το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, απλώς θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 15 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 9 βαθμούς τα ξημερώματα(6:00) και 13 βαθμούς Κελσίου (9:00) το πρωί.
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις εξασθενημένοι όλη την ημέρα σε ολόκληρο τον νομό.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Καιρική πρόγνωση Αττικής για το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Εξασθενούν οι βροχές, οι νεφώσεις αποχωρούν από τον νομό και αύριο στην Αττική, αναμένουμε βελτιωμένο καιρό με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιοφανεια
Κάπως έτσι θα είναι αύριο η εικόνα του καιρού το πρωί, απλά με χειμωνιάτικες, ορογραφικές νεφώσεις και όχι με αυτές που βλέπετε στην εικόνα, όπου μοιάζουν, με αστάθεια...
Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο (17 Φεβρουαρίου), ενώ θα έχουμε και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά:

Με ορογραφικές νεφώσεις στην Πάρνηθα αναμένεται να ξημερώσει η ημέρα αύριο στον νομό Αττικής. Η ίδια κατάσταση, θα παραμείνει και νωρίς το πρωί, αλλά από αργά το πρωί και μετέπειτα περιμένουμε οι ορογραφικές νεφώσεις να αρχίζουν να ανεβαίνουν προς τα Βόρεια και να διαλύονται. Από το μεσημέρι και μετά θα έχει ηλιοφάνεια σε ολόκληρο τον νομό και το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 9 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΑ ενισχυμένοι στα 5 με 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν εξασθένηση σχεδόν σε όλη την Αττική.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Βροχοπτώσεις θα έχουμε και αύριο στην Αττική... Αναλυτική πρόγνωση γι'αύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου!

Αποτέλεσμα εικόνας για βροχες
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Μια κρύα μέρα ήταν σήμερα για τον νομό Αττικής, με χαμηλές θερμοκρασίες, με χιονοπτώσεις να σημειώνονταν κατά περιόδους στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα, ενώ είχαμε βροχές μέτριας έως ισχυρής έντασης σε όλη σχεδόν την Αττική όπως είχα αναφέρει και στην Πρόγνωση που είχα βγάλει εχθές το βράδυ για σήμερα. Επίσης να πω ότι, σημειώθηκαν βροχές σήμερα το απόγευμα σε κάποιες περιοχές του νομού, όπως είχε αναφερθεί και στην Πρόγνωση αλλά και άλλα πολλά (από πλευράς βροχών) σημειώθηκαν σήμερα έως το μεσημέρι.
Ο "Κρέοντας" το Βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε, αρχίζει και μας αποχαιρετάει αλλά θα μας αφήσει μερικές βροχοπτώσεις και αύριο στον νομό, μέτριας έως ισχυρής έντασης.
Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Με πυκνές νεφώσεις (κατά τόπους) θα ξημερώσει η ημέρα στον νομό Αττικής, ενώ θα έχουμε και ασθενείς βροχές, αρχικά σε όλα τα Ορεινά του νομού.
Από το πρωί και μετέπειτα, οι βροχές θα εισχωρήσουν και μέσα/σε όλο το λεκανοπέδιο και θα είναι ασθενείς έως ισχυρής έντασης, δεν θα είναι όμως σε όλες τις περιοχές του νομού ισχυρής έντασης.
Από νωρίς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίζουν να διαλύονται και οι βροχές σιγά σιγά θα αρχίζουν να παρουσιάζουν εξασθένηση κυρίως από τα μέσα του μεσημεριού.
Το απόγευμα δεν φαίνεται να υπάρχουν νεφώσεις (μικρή πιθανότητα όμως να εμφανιστούν νεφώσεις, μικρή πιθανότητα και για ψιχάλες η και ασθενείς βροχή στα Βορειοανατολικά).
Νωρίς το βράδυ φαίνεται να έχουμε μερική ξαστεριά, όμως από αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα, οι νεφώσεις φαίνονται να επανέρχονται από τα Βόρεια/Βορειοανατολικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου (9:00 το πρωί).
Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΑ ενισχυμένοι στα 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ (7-8 μποφόρ στην Δυτική Αττική) τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι. Από κει και μετά, θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση (όχι σε ολόκληρο τον νομό) αλλά θα παραμείνουν ΒΒΑ.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

O "Κρέοντας" το νέο Βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει αύριο τον νομό Αττικής με έντονα, κατά τόπους, φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση γι'αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου!

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει την χώρα μας και την Αττική, έχει ονομαστεί "Κρέοντας" και έχει πάρει έτσι το όνομα αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών(ΕΑΑ).
Ο "Κρέοντας" μας έρχεται από την Ιταλία και θα εισβάλλει στον Ελλαδικό χώρο σε λίγες ώρες και αναμένεται να δώσει ισχυρά φαινόμενα στον νομό Αττικής, αρχίζοντας από τα μεσάνυχτα και μετά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα, καθώς φαίνεται να έχουμε και έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις, με έμφαση κυρίως στην Δυτική Αττική.
Ασθενείς χιονοπτώσεις φαίνεται να έχουμε στα ψηλά της Πάρνηθας και της Δυτικής Αττικής.
Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Πυκνές νεφώσεις αναμένεται να εισβάλλουν στην Αττική από σήμερα τα μεσάνυχτα και μετά, με της βροχές να αρχίζουν να κάνουν την παρουσία τους στο Κέντρο της Αθήνας, στην Δυτική Αττική και Δυτικά Προάστια, στα Βόρεια Προάστια, στα Νότια του νομού, Νοττιοδυτικά και Νοτιοανατολικά και στο υπόλοιπο Ανατολικό κομμάτι του νομού.
Γενικά ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές σε όλη σχεδόν την Αττική από τα μεσάνυχτα και μετά.
Από το ξημέρωμα έως και το μεσημέρι προς απόγευμα, οι νεφώσεις θα παραμείνουν πυκνές σε όλη σχεδόν την Αττική και αναμένονται βροχές, ασθενείς έως μέτριας έντασης το ξημέρωμα.
Από το πρωί οι βροχές θα αρχίσουν να δυναμώνουν αρκετά, κυρίως στην Δυτική Αττική, συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων. Η καταιγίδα θα παραμείνει σε ισχύ έως νωρίς το μεσημέρι.
Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα, οι βροχές θα αρχίζουν να παρουσιάζουν εξασθένηση αλλά θα παραμείνουν κάποια "υπολείμματα" ψιχάλων η και βροχών νωρίς το απόγευμα.
Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αρχίζουν να παρουσιάζουν διάλυση και οι βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε όλη την Αττική. Το βράδυ θα ακολουθήσει ξαστεριά αλλά όχι σε όλη την Αττική, διότι θα έχουμε ακόμα λίγες νεφώσεις, που όμως αυτές οι νεφώσεις θα είναι αραιές προς λίγο πυκνές.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση (της τάξης έναν βαθμό δηλαδή) και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 12 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου και θα σας εξηγήσω γιατί θα είναι τόσο υψηλή το πρωί... λόγω του ότι, θα πνέουν από το πρωί ενισχυμένοι Ν άνεμοι κατά τόπους και στον Σαρωνικό κόλπο που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.
Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα θα αρχίζουν να παρουσιάζουν εξασθένηση σε όλη την Αττική και θα γυρίσουν σε ΒΑ. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί το απόγευμα και το βράδυ με σημαντική εξασθένηση των ανέμων.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Καιρική πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. Με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις αλλά και ψύχρα-κρύο αύριο, ο καιρός των "ερωτευμένων"!

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιοφάνεια νεφώσεισ αθήνα
Κάπως έτσι φαίνεται να είναι αύριο ο καιρός τα ξημερώματα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Αύριο "ο καιρός των ερωτευμένων"(Αγίου Βαλεντίνου)14 Φεβρουαρίου, θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αλλά...

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει με νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό αλλά αυτές οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες σε κάποιες περιοχές του νομού, όμως φαινόμενα δεν αναμένεται να σημειωθούν(θα σημειωθούν ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές, περίπου 3:00 το πρωί), στα Νοτιοδυτικά του νομού, στην Πάρνηθα, στο Κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια, στα Δυτικά Προάστια και Δυτική Αττική, στα Νότια του νομού και στα Βόρεια/Βορειοανατολικά του νομού.
Τα ξημερώματα(6:00), η κατάσταση θα παραμείνει ίδια, απλώς η βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε όλο το ανατολικό κομμάτι του νομού.
Από αργά το πρωί και μετέπειτα, οι βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε όλη την Αττική.
Και ας πάμε στης νεφώσεις...
Να μην περιμένουμε τίποτα το αξιόλογο από πλευράς νεφώσεων καθώς θα απομακρυνθούν από τον νομό(το πρωί) και η υπόλοιπη ημέρα φαίνεται να κυλάει με ηλιοφάνεια όμως από το βράδυ θα επιστρέψουν αλλά δεν θα είναι πυκνές ώστε να αφήσουν φαινόμενα.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει μεταβολή και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 13 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 11-12 βαθμούς Κελσίου αλλά η ψύχρα θα είναι αισθητή.
Οι άνεμοι θα είναι Δ ενισχυμένοι και θα φτάσουν μέχρι τα 6 μποφόρ, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζουν να παρουσιάζουν εξασθένηση από το απόγευμα και το βράδυ θα είναι εξασθενημένοι και θα καταλήξουν σε μεταβλητές διευθύνσεις.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.Άστατος ο καιρός αύριο στον νομό με ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες!

Από το WRF Model του Simeteo.gr που απεικονίζει τις βροχές/Precipitation, ανά 3ωρο!
http://www.simeteo.gr/forecast2/prec-sterea.htm
http://www.simeteo.gr/wrf-model
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο, θα δώσει στον νομό Αττικής ισχυρές βροχές συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων κυρίως αύριο το μεσημέρι.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει με πυκνές νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό. Οι πυκνές νεφώσεις θα παραμείνουν στον νομό μέχρι το απόγευμα. Από νωρίς το βράδυ θα ξανά/πυκνώσουν, όμως από αργά το βράδυ θα παρουσιάσουν διάλυση και θα παραμείνουν(όχι πυκνές), στα Νότια και Νοτιοδυτικά του νομού, στο Κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια, στα Δυτικά του νομού και Δυτική Αττική και στην Πάρνηθα.
Από αύριο νωρίς τα ξημερώματα οι βροχές θα αρχίσουν να πολιορκούν την Αττική αλλά θα είναι ασθενείς, όμως από το μεσημέρι θα ενταθούν αρκετά, συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων.
Τα πράγματα φαίνονται να είναι σοβαρά και σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Simeteo.Gr.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 13 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις(όχι όλη την ημέρα)και θα είναι ενισχυμένοι στα 5 με 6 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Σκόνη πηγαινοέρχεται και λασποβροχές φαίνονται...

Από Meteo.Gr, γι'αύριο το μεσημέρι.
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Ασθενείς βροχές φαίνονται να σημειώνονται αύριο+έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με διάσπαρτες νεφώσεις και ενισχυμένους νοτιάδες...
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει με νεφώσεις σε όλη τον νομό αλλά αυτές οι νεφώσεις δεν θα είναι έντονες, όμως σε κάποιες περιοχές του νομού θα είναι πυκνές(δεν αναμένονται βροχές).
Από νωρίς το πρωί οι νεφώσεις θα αρχίζουν να φεύγουν προς τα Ανατολικά αλλά θα επανέλθουν λίγο πυκνότερες από αργά το πρωί.
Το μεσημέρι, θα έχει πάλι νεφώσεις σε όλο τον νομό αλλά θα υπάρξουν μικρά ανοίγματα.
Το απόγευμα θα έχει νεφώσεις στα Δυτικά, Βόρεια, Ανατολικά του νομού και στα Νότια και Νοτιοδυτικά και υπάρχει περίπτωση να σημειωθούν ασθενείς βροχές(λασποβροχές), στα τμήματα που προανέφερα, εκτός από τα Δυτικά, το απόγευμα.
Από το βράδυ θα παραμείνουν πυκνές νεφώσεις σε όλη σχεδόν την Αττική.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 9 νωρίς το πρωί και 13 βαθμούς αργά το πρωί.
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Με πυκνές κατά διαστήματα νεφώσεις και πιθανότητα βροχής αύριο το πρωί!

Αποτέλεσμα εικόνας για σκονη συννεφια
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Με άστατο καιρό θα κυλήσει αύριο η ημέρα στην Αττική κυρίως το πρωί, όπου φαίνεται τις πρωινές ώρες να σημειώνονται βροχές. Πυκνές κατά τόπους νεφώσεις αύριο αλλά θα υπάρξουν και ανοίγματα. Έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης φαίνεται αύριο στον νομό.
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξημερώσει και να κυλήσει με πυκνές νεφώσεις κατά τόπους, έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ θα υπάρξουν και μικρά ανοίγματα(νεφώσεις). Πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές αργά το πρωί. Θα επηρεαστούν από βροχές αύριο το πρωί:

>>Βόρεια Προάστια
>>Δυτικά Προάστια, Δυτική Αττική και Βορειοδυτικά του νομού
>>Κέντρο Αθήνας
>>Ανατολικά τμήματα του νομού.
Εκτός θα βρίσκονται τα Νοτιοδυτικά του νομού, τα Νότια και τα Δυτικά π.χ Μέγαρα.
Από το νωρίς το μεσημέρι οι βροχές θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε ολόκληρο τον νομό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 17-18 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 11-13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι από Νότιες διευθύνσεις ενισχυμένοι στα 4-5 και 6 μποφόρ.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Νεφελώδης καιρός με μεταφορά αφρικανικής σκόνης...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκονη συννεφια
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας και καλό μήνα!
Νεφελώδης θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο Παρασκευή στον νομό Αττικής, ενώ θα συνεχιστεί και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Αύριο η ημέρα στην Αττική, αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει με νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό αλλά θα υπάρξουν και ανοίγματα, όχι όμως σε όλη την Αττική.
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται αύριο στην Αττική, με την σκόνη να είναι λίγο πιο έντονη σε σχέση με σήμερα καθώς αναμένονται και υψηλά ποσοστά υγρασίας(αυτό συμβαίνει εδώ και μέρες με την υγρασία).
Πιθανότητα να σημειωθούν όμβροι η και ψιχάλες το βράδυ στα Βόρεια και Δυτικά Προάστια.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 15 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 9 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.
Καλό σας βράδυ!

Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...