Weather Outlook

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Διήμερη πρόγνωση καιρού Αττικής.Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις την Πέμπτη-Βροχές την Παρασκευή-Ισχυροί Νοτιάδες!

Αποτέλεσμα εικόνας για συννεφια βροχεσ αθηνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Αλλαγή φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός την Παρασκευή με βροχές,ισχυρούς Νότιους ανέμους και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας λόγω των ισχυρών Νοτιάδων.
ΜΕ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ!!!

Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου:

Πέμπτη:
Η μέρα στην Αττική φαίνεται να ξεκινάει και να κυλάει με νεφώσεις,Βέβαια θα υπάρξουν και ανοίγματα.Οι νεφώσεις θα είναι "απλωμένες" σε ολόκληρο τον νομό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 13-15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι όλη την ημέρα.

Παρασκευή:
Η μέρα θα είναι παρόμοια με την Πέμπτη,δηλαδή με νεφώσεις,όμως θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα το απόγευμα στα Νότια του νομού.ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα Δυτικά και Βόρεια Προάστια.
Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να παρουσιάζουν εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι όλη την ημέρα.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica





Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

3ήμερη πρόγνωση καιρού Αττικής από 24 Νοεμβρίου έως 26 Νοεμβρίου.Με ηλιοφάνεια και νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός το τριήμερο.Βροχές την Κυριακή!

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Μετά από μια ηλιόλουστη εβδομάδα χωρίς σχεδόν καθόλου νεφώσεις,φαίνεται από αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο να μας έρχονται νεφώσεις από τα Βορειοδυτικά και ασθενείς βροχές να σημειώνονται στον νομό την Κυριακή.Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στον νομό Αττικής:

Παρασκευή:
Αύριο η ημέρα στην Αττική θα ξεκινήσει με λιακάδα σε ολόκληρο τον νομό.Προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να μας έρχονται νεφώσεις από τα Νότια και Δυτικά.Μέσα στο μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να απλώνονται σχεδόν σε όλη την Αττική αλλά δεν αναμένονται να αφήσουν βροχές,οι νεφώσεις θα είναι τοπικές.Το απόγευμα η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και το βράδυ θα πυκνώσουν στα Δυτικά του νομού.Βροχές δεν θα σημειωθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πολύ μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Σάββατο:
Το Σάββατο η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει με νεφώσεις.Βέβαια θα υπάρξουν και κάποια ανοίγματα στον νομό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 15 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Κυριακή:
Την Κυριακή η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει νεφώσεις σε ολόκληρο τον νομό,Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να παρουσιάζουν μερική διάλυση.
Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν το πρωί στα Ανατολικά και Νότια τμήματα του νομού.
Από το απόγευμα και μετέπειτα οι νεφώσεις θα επιστρέψουν από τα Βορειοδυτικά.Βροχές το βράδυ δεν αναμένεται να σημειωθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι Δ ασθενείς.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αντικυκλώνας διαρκείας φαίνεται να απλώνεται στην Ευρώπη,την χώρα μας και την Αττική.Άνοδος της θερμοκρασίας και καλές καιρικές συνθήκες μέχρι τις 27-28 Νοεμβρίου!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλες καιρικες συνθηκες
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Μετά από της πολλές βροχές που ζήσαμε εδώ και 1 ολόκληρη εβδομάδα,φαίνεται από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα-Τρίτη 27-28 Νοεμβρίου να μας επηρεάζει ένας αντικυκλώνας που θα καλύψει το μισό κομμάτι της Ευρώπης,την χώρα μας και την Αττική με καλές καιρικές συνθήκες,άνοδος της θερμοκρασίας που θα κυμαίνεται μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου(στην Αττική).
Αυτός ο αντικυκλώνας διαρκείας,φαίνεται να σπάει μετά της 28 Νοεμβρίου και από κει και μετά θα έρθει ένα σύστημα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που φαίνεται να επηρεάζει την χώρα μας και την Αττική.
Και από της 28 Νοεμβρίου φαίνεται να μας έρχεται το σύστημα από τα Βορειοδυτικά!
Καλό σας μεσημέρι και τα ξαναλέμε το βράδυ με την Πρόγνωση μου για την Αττική γι'αύριο Τετάρτη!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica















Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Αττική επόμενες ώρες...Νέος γύρος ισχυρών βροχοπτώσεων και ισχυρών καταιγίδων από το απόγευμα!

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Μετά από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε σήμερα το πρωί περιοχές της Δυτικής Αττικής και τα Δυτικά Προάστια,ακολουθεί από το απόγευμα και μετέπειτα ισχυρή καταιγίδα να επηρεάζει κυρίως τα Δυτικά Προάστια και την Δυτική Αττική.Σήμερα το πρωί στα Άνω Λιόσια υπήρξαν μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα και έπεσαν μεγάλα ύψη νερού με αποτέλεσμα να κλείσουν σχεδόν όλα τα σχολεία στην περιοχή.Το μόνο που ξέρω είναι ότι έκλεισε στην περιοχή των Άνω Λιοσίων που βρίσκεται κοντά στο ύψος του Αγίου Ιωάννη,το 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων λόγω πλημμυρών.

Τα Δυτικά Προάστια φαίνονται να επηρεάζονται σημαντικά το απόγευμα από ισχυρές καταιγίδες με πιθανότητα πλημμυρών,ισχυρούς ανέμους και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις στα Δυτικά του νομού.
Η κακοκαιρία Ευρυδίκη θα συνεχίσει να επηρεάζει τον νομό Αττικής μέχρι το Σάββατο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΖΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!
Καλό σας μεσημέρι και προσοχή το απόγευμα!

Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.Ισχυρή καταιγίδα φαίνεται να σημειώνεται στον νομό με ισχυρούς ανέμους την Πέμπτη!

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταιγιδες
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Η κακοκαιρία Ευρυδίκη όπως και την χαρακτήρισαν θα συνεχίσει να επηρεάζει και της επόμενες ημέρες την χώρα μας αλλά και την Αττική με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται στον νομό την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.Η ισχυρή καταιγίδα φαίνεται να έχει περισσότερη έμφαση στα Δυτικά του νομού.
Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στον νομό Αττικής:

Τετάρτη:
Αύριο η ημέρα στην Αττική αναμένεται να ξημερώσει με πυκνές νεφώσεις να σκεπάζουν σχεδόν ολόκληρο τον νομό.Σε κάποιες περιοχές του νομού θα υπάρξουν και ανοίγματα.Ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές θα σημειώνονται στον Δυτικό Σαρωνικό(ισχυρές βροχές στον Δυτικό Σαρωνικό),στα Δυτικά και Βορειοανατολικά  τμήματα του νομού το πρωί.
Οι βροχές το μεσημέρι θα επεκταθούν και στον υπόλοιπο νομό και θα είναι κατά τόπους ασθενείς έως μέτριας έντασης.
Το απόγευμα οι κατάσταση θα παραμείνει σχεδόν ίδια μόνο που αναμένονται οι βροχές να εξασθενήσουν λίγο.Το βράδυ οι βροχές θα εξασθενήσουν τελείως και θα παραμείνουν ισχυρές στα  πολύ Δυτικά του νομού και στον Δυτικό Σαρωνικό.
Οι θερμοκρασία θα συνεχίσει να κάνει τα ανεβοκατεβάσματά της και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 20 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου και λίγο παραπάνω.
Οι άνεμοι θα είναι ΝΝΑ εξασθενημένοι το πρωί.Από το μεσημέρι και μετά και κυρίως το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση.

Πέμπτη:
Και εδώ η καιρική κουζίνα της Αττικής φαίνεται να ετοιμάζει το κυρίως πιάτο...Καθώς,τα ξημερώματα και το πρωί οι νεφώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές σε όλη την Αττική και θα αρχίσει η ισχυρή καταιγίδα με πιθανότητα για supercell η και Shelf Cloud να κάνει την εμφάνιση της από τον Δυτικό Σαρωνικό και θα κινηθεί προς τα Δυτικά του νομού με αποτέλεσμα το πρωί προς το μεσημέρι και το μεσημέρι,οι άνεμοι θα φυσάνε ισχυροί Ανατολικοί(σε επίπεδα θύελλας) ΚΥΡΙΩΣ στα Δυτικά του νομού και η καταιγίδα θα έχει περισσότερη έμφαση στα Δυτικά του νομού.
ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Τα έντονα φαινόμενα στα Δυτικά του νομού θα παραμείνουν και το απόγευμα!
Αργά το βράδυ θα υπάρξει νέος γύρος ισχυρών καταιγίδων.
Η θερμοκρασία θα θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι όπως ανέφερα και προηγουμένως θα είναι ΝΑ ενισχυμένοι σχεδόν όλη την ημέρα.
Να είστε όλοι καλά και καλό σας βράδυ!

                                         Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
                                                             Cyclone Of Attica







Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής γι'αύριο Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα και κυρίως το πρωί!

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκτακτο καιρο
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Συμπαγής συννεφιά προερχόμενη από τον Δυτικό Σαρωνικό(αστάθεια)είδη από σήμερα το βράδυ έχει εισβάλλει στην Αττική με αποτέλεσμα μετά τα μεσάνυχτα να αρχίσουν οι βροχοπτώσεις.
Modele GFS - Carte prévisions
Αύριο το πρωί θα επηρεαστούν σημαντικά τα Δυτικά του νομού με ισχυρή καταιγίδα να πολιορκεί Κυρίως το Δυτικό τμήμα του νομού.

Ας δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο στην Αττική:

Αύριο η ημέρα στον νομό Αττικής αναμένεται να ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις να καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο τον νομό.
Είδη από το ξημέρωμα και μετέπειτα θα αρχίσουν οι βροχοπτώσεις.Το πρωί,θα σημειωθεί ισχυρή καταιγίδα αλλά θα πολιορκεί κυρίως τα Δυτικά τμήματα του νομού.
Το μεσημέρι οι βροχές θα συνεχιστούν σε όλη σχεδόν την Αττική αλλά οι βροχές θα είναι πιο Δυνατές στα Δυτικά του νομού.
Το απόγευμα οι βροχές σιγά σιγά θα σταματάνε και το βράδυ θα εξασθενήσουν σε όλη την Αττική.
Οι νεφώσεις θα παραμείνουν όλη την ημέρα και από το βράδυ θα έχουμε κάποια ανοίγματα.
Οι θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.
Καλό σας βράδυ και καλή εβδομάδα!

Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής για της επόμενες ώρες.Αλλαγή του καιρού από σήμερα το βράδυ με μέτριας έντασης βροχές!

Αποτέλεσμα εικόνας για βροχεσ και καταιγιδεσ
Φίλες και φίλοι καλημέρα σας
Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά της ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν.Φαίνονται να επηρεάζονται κυρίως τα Δυτικά του νομού.
Βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά η αιτία των ισχυρών φαινομένων και που θα βρέχει όλη σχεδόν την Εβδομάδα!
Ας δούμε πως θα κυλήσει ο καιρός στον νομό Αττικής της επόμενες ώρες:

Η ημέρα στην Αττική από τώρα έως και το βράδυ και από τα μεσάνυχτα και μετέπειτα,θα κυλήσει με νεφώσεις αλλά θα υπάρξουν και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα.
Μέσα στο μεσημέρι δεν αναμένονται να σημειωθούν καθόλου βροχές αλλά από το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να μας δείχνει το κύριο πρόσωπό του,με μέτριας έντασης βροχές,ενώ από τα μεσάνυχτα και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας φαίνεται να σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και ισχυρή καταιγίδα κυρίως στα Δυτικά του νομού(Δυτική Αττική,Δυτικά Προάστια).
Η θερμοκρασία της πρωινές ώρες και το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή άνοδο εξαιτίας των μέτριων έως ισχυρών Νοτιάδων που θα πνέουν.Ο Υδράργυρος θα κυμανθεί σήμερα στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι το πρωί ενισχυμένοι 5 που δεν αποκλείεται τοπικά να φτάσουν και τα 6 μποφόρ.
Οι άνεμοι θα παραμείνουν Νότιοι ενισχυμένοι μέχρι το απόγευμα καθώς από το βράδυ σιγά σιγά θα αρχίζουν να γυρίζουν σε Νοτιοανατολικούς και θα είναι εξασθενημένοι.
Καλό σας πρωινό και μεσημεριανό συννεφιασμένο καιρό να έχετε!

                                           Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
                                                               Cyclone Of Attica

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου.Μεταβολή του καιρού στην Αττική από το βράδυ της Κυριακής!Βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά η αιτία των ισχυρών φαινομένων!

Αποτέλεσμα εικόνας για βροχεσ και καταιγιδεσ
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Χαλάει ο καιρός στην Αττική από το βράδυ της Κυριακής,με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα.Βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά θα κινηθεί προς την χώρα μας και θα επηρεάσει κυρίως τα Δυτικά τμήματα της χώρας αλλά θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής!
Βροχερή η ερχόμενη εβδομάδα!
Χειμώνα προβλέπουν τα Προγνωστικά από της 15 Νοεμβρίου εξαιτίας των ψυχρών αερίων μαζών που θα εισβάλουν στην χώρα μας!!!


Πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στον νομό Αττικής:

Σαββάτο:
Αύριο η ημέρα στην Αττική θα ξημερώσει και θα κυλήσει με νεφώσεις αστάθειας,
Της πρωινές ώρες θα σημειωθούν κάποιοι τοπικοί όμβροι στα Νοτιοδυτικά,Βόρεια και Ανατολικά τμήματα του νομού.
Το μεσημέρι όμβροι δεν θα υπάρξουν αλλά οι νεφώσεις θα παραμείνουν όλη την ημέρα και υπάρχει πιθανότητα πάλι να σημειωθούν όμβροι προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου..Η ελάχιστη θα είναι στους 13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι Νοτιάδες όλη την ημέρα,ενισχυμένοι το πρωί,μεσημέρι και εξασθενημένοι το βράδυ.

Κυριακή:
Κι εδώ φαίνεται να αρχίζει το ζουμί της ημέρας...
Καθώς οι νεφώσεις θα παραμείνουν στην Αττική όλη την ημέρα αλλά θα υπάρξουν και κάποια ανοίγματα ενώ από το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν περισσότερο και θα αρχίζουν να σημειώνονται μέτριας έντασης βροχές,κυρίως στα Δυτικά του νομού.Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Βόρεια προάστια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 20 βαθμούς Κελσίου εξαιτίας των ισχυρών Νοτιάδων που θα πνέουν.
Η ελάχιστη θα είναι 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι Νοτιάδες κυρίως το μεσημέρι σε όλη την Αττική.
Καλό σας βράδυ!

                                              Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
                                                                  Cyclone Of Attica










Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κακοκαιρία φαίνεται να σημειώνεται στην Αττική την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου!Νέο βαρομετρικό θα επηρεάσει την χώρα μας το Σαββατοκύριακο και η Αττική θα επηρεαστεί την Δευτέρα!

Σχετική εικόνα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Κακοκαιρία φαίνεται να σημειώνεται στην Αττική την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα Δυτικά του νομού.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη του Ευρωπαϊκού μοντέλου meteociel,το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται στην μεσόγειο και θα προσπαθήσει να κινηθεί προς την χώρα μας και την Αττική.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το χαμηλό να μας δώσει μέτρια έως ισχυρά φαινόμενα.
Οι άνεμοι εκείνη την ημέρα θα είναι Νοτιάδες και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Αυτά δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα.Αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσω.
Το βράδυ(μετά της 21:00)θα βγει πρόγνωση για την Αττική γι'αύριο Παρασκευή.
Καλό σας απόγευμα!

                                               Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
                                                                  Cyclone Of Attica









Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

"Καθημερινή καιρική πρόγνωση Αττικής"-"Διάλυση"βαρομετρικού χαμηλού και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.Νέο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο!


Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Φθινοπωρινό σκηνικό σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Αττικής με την καταιγίδα να έκανε ένα σύντομο πέρασμα.Τα προγνωστικά μοντέλα τάζουν ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο να επηρεάζει την Ελλάδα αλλά και την Αττική.
Εξασθένηση των φαινομένων και καλοκαιρία μέχρι την Παρασκευή.
Σε τροχιά χειμώνα οδεύει η χώρα μας από της 13 Νοεμβρίου και μετά και τα Βαρομετρικά χαμηλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους!
Ας δούμε προς το παρόν πως θα κυλήσει ο καιρός αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στον νομό Αττικής:

Αύριο η ημέρα στην Αττική περιμένουμε να ξημερώσει με κρύο καιρό αλλά με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα Δυτικότερα τμήματα της Αττικής.
Μέχρι το πρωί η κατάσταση θα παραμείνει ίδια αλλά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.Νεφώσεις θα επισκεφθούν τον νομό Αττικής από το μεσημέρι περίπου στις 14:00 αλλά βροχές δεν θα υπάρξουν.
Νεφώσεις θα παραμείνουν το απόγευμα αλλά και το βράδυ.Το βράδυ οι νεφώσεις θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη την Αττική όμως θα υπάρξουν και κάποια ανοίγματα.
Προς τα μεσάνυχτα οι νεφώσεις θα διαλυθούν σχεδόν τελείως και θα παραμείνουν πυκνές στην Δυτική Αττική.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 20 βαθμούς Κελσίου.Η ελάχιστη θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και θα κυμανθεί στους 13 βαθμούς Κελσίου.Γενικά ψυχρή ημέρα αύριο στην Αττική κυρίως της πρωινές και της βραδυνές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
Καλό σας βράδυ!
                                            Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Χαλάει ο καιρός στην Αττική από αύριο Τρίτη βράδυ-Βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά και κινούμενο προς την χώρα μας φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες!Η εξέλιξη του καιρού έως την Τετάρτη!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για κακοκαιρια
            ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ!!!
      ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ                ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ!!!

                                                  Πορεία του βαρομετρικού χαμηλού:

Όπως μπορείτε να δείτε και στους χάρτες του meteociel,το χαμηλό φαίνεται να μας έρχεται από τα από την Ιταλία και σε λίγες ώρες θα απασχολήσει τα Δυτικά,Βορειοδυτικά της χώρας μας αλλά θα επηρεαζόμαστε και από ισχυρούς νοτιάδες.
 Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Πέμπτη αλλά κάποιες ασθενείς,τοπικές βροχές θα παραμείνουν στα Δυτικά της χώρας.
Φαίνεται άλλο ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό με βροχές και ισχυρές καταιγίδες να χτυπάει την χώρας μας αλλά και την Αττική όμως είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για λεπτομέρειες.
Το φθινόπωρο αρχίζει σταδιακά να παίρνει την θέση του και ο άνομβρος καιρός θα μείνει πίσω.
Ας δούμε πως θα κυλήσει ο καιρός αύριο Τρίτη αλλά και την Τετάρτη:

Τρίτη:
Με νεφώσεις περιμένουμε να ξημερώσει αύριο η ημέρα την Αττική αλλά και καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά θα υπάρξουν και κάποια ανοίγματα.
Νωρίς το βράδυ οι νεφώσεις θα αρχίζουν να διαλύονται όμως αυτό δεν τελείωσε εδώ...Καθώς από τα μεσάνυχτα και μετά οι νεφώσεις θα επιστρέψουν πυκνότερες από τα Δυτικά.
Οι θερμοκρασία το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Η ελάχιστη θα είναι πολύ χαμηλή(λογικό είναι)και θα κυμανθεί το πρωί στους 11-13 βαθμούς Κελσίου.
Στα Ανατολικά και Βόρεια τμήματα του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι σχεδόν όλη την ημέρα.

Τετάρτη:
Την Τετάρτη ο καιρός στην Αττική φαίνεται να παρουσιάζει πιο πολύ ενδιαφέρον καθώς από τα ξημερώματα θα συννεφιάσει απότομα κυρίως στα Δυτικά και από το πρωί αναμένεται η ισχυρή κακοκαιρία να εισβάλλει στον νομό Αττικής που θα συνοδεύεται από Νότιους ανέμους και μεγάλη καταιγίδα να επηρεάζει τον νομό μέχρι αργά το μεσημέρι(Η ισχυρή καταιγίδα θα επηρεάσει ΚΥΡΙΩΣ τα Δυτικά τμήματα του νομού).
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Η ελάχιστη θα είναι 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Ανατολικά και Βόρεια τμήματα του νομού η μέγιστη θα είναι 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι μέχρι το μεσημέρι.Από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και σταδιακά θα γυρίζουν σε Δ.
 Καλό σας βράδυ!

                                                Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
                                                                    Cyclone Of Attica





Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλη κακοκαιρία φαίνεται στον νομό Αττικής την άλλη εβδομάδα με ισχυρή καταιγίδα!

 Αποτέλεσμα εικόνας για Κακοκαιρία συννεφια
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Δυνατή κακοκαιρία φαίνεται να χτυπάει τον νομό Αττικής την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν την Αττική!!!
Η κακοκαιρία φαίνεται να είναι αξιόλογη και φαίνεται να έχουμε ένα δυνατό πέρασμα ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων.
Ακολουθούν χάρτες όπου διακρίνεται η κακοκαιρία(meteociel):
Και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας:
Οι άνεμοι θα είναι Ν ενισχυμένοι.
Τα στοιχεία μπορεί να αλλάξουν οπότε ας μην βιαζόμαστε!
Αύριο το βράδυ θα βγει πρόγνωση για την Δευτέρα.
Καλό Σαββατόβραδο να έχετε!

                                         Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
                                                                 Cyclone Of Attica






Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 4 Νοεμβρίου-Expess μεταβολή του καιρού με μέτριας έντασης βροχές και μικρή πτώση του Υδραργύρου!

Αποτέλεσμα εικόνας για βροχες
Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι!
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Σάββατο αλλά αυτή η μεταβολή θα είναι σύντομη.
Ας δούμε πως θα κυλήσει ο καιρός αύριο στον νομό Αττικής:

Γενικά αύριο η ημέρα στον νομό Αττικής περιμένουμε να ξημερώσει με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις στα Δυτικά και Βόρεια,Βορειοανατολικά του νομού.
Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα επεκταθούν σε ολόκληρο το νομό αλλά προς το βράδυ θα υπάρξουν και κάποια ανοίγματα.
Το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική.
Προς το απόγευμα και το βράδυ οι βροχές θα εξασθενούν.
Οι θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στο Κέντρο των Αθηνών στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι ελάχιστη θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου.Στα Ανατολικά και Βόρεια τμήματα του νομού η μέγιστη θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι άνεμοι θα είναι Β ενισχυμένοι 5 με 6 μποφόρ.

                                                     Με Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
                                                                               Cyclone Of Attica

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...