Weather Outlook

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις αύριο ο καιρός στην Αττική ενώ η αφρικανική σκόνη επιστρέφει από αύριο Το βράδυ... Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Σχετική εικόνα
Με καλό καιρό αναμένεται να κυλήσει η ημέρα αύριο στην Αττική ενώ η σκόνη από την Αφρική θα μας επισκεφθεί πάλι από αύριο το βράδυ της Παρασκευής...
Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Αραιές νεφώσεις θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην Αττική από σήμερα μετά τα μεσάνυχτα και θα μας έρθουν από τα Δυτικά/Βορειοδυτικά. Το ξημέρωμα (περίπου στις 6:00), οι νεφώσεις θα πυκνώσουν λίγο (τίποτα το ιδιαίτερο). Το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται να κυλήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις που πιθανότητα να πυκνώσουν (αραιές νεφώσεις σε όλη την Αττική) αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, όμως η σκόνη από την Αφρική θα αρχίσει πάλι να μας επισκέπτεται...
Η σκόνη θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της στην Αττική το βράδυ της Παρασκευής 30/03:
Χάρτης σκόνης από το meteo.gr
Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, στους 18 - 20 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο των Αθηνών. Η ελάχιστη στο Κέντρο των Αθηνών θα είναι στους 12 βαθμούς Κελσίου το ξημέρωμα και στους 17 βαθμούς το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς όλη την ημέρα σε ολόκληρο τον νομό.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πυκνές νεφώσεις και βροχές αύριο στην Αττική με την ψύχρα να γίνεται αισθητή λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας... Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Σάββατο 24 Μαρτίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Συννεφιά Βροχές
Με πυκνές νεφώσεις και ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές θα κυλήσει ο καιρός αύριο στον νομό Αττικής καθώς θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας με την ψύχρα να γίνεται αισθητή σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό...
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις που αναμένεται να πυκνώσουν σε όλη την Αττική μετά τα μεσάνυχτα,που όμως δεν αναμένονται βροχές. Με ψύχρα και πυκνές νεφώσεις αναμένεται να ξημερώσει αύριο η ημέρα στην Αττική, καθώς ο υδράργυρος τα ξημερώματα θα είναι στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο της Αθήνας και στους 9 βαθμούς στα Βόρεια του νομού και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι νεφώσεις θα αρχίσουν να γίνονται πυκνότερες σε ολόκληρο τον νομό όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι  και από τα μέσα του μεσημεριού αναμένεται να σημειωθούν ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές σε όλη την Αττική. Οι βροχές από το απόγευμα θα αρχίζουν να παρουσιάζουν εξασθένηση από τα Δυτικά και θα κινηθούν Ανατολικά και το βράδυ αναμένεται να έχουμε "υπολείμματα" βροχών κυρίως στα Ανατολικά του νομού (όχι σε όλο το Ανατολικό κομμάτι του νομού) αλλά οι πυκνές νεφώσεις φαίνονται να παραμένουν σε όλη την Αττική και να μην παρουσιάζουν διάλυση.
Η θερμοκρασία σε πτώση, στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας. 
Οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς το μεσημέρι σε όλη την Αττική, απλώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση το βράδυ στα Δυτικά του νομού π.χ Μέγαρα.
Καλό σας βράδυ!

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

"Σκόνη έλα να μας θάψεις"... Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου και έκτακτη Πρόγνωση για το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκονη αθηνα
Σκόνη από την Αφρική θα αρχίσει το ταξίδι της προς την χώρα μας και την Αττική από αύριο το πρωί της Παρασκευής και το Σάββατο θα έχουμε σημαντικό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης στην Αττική, καθώς η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική και θολή και θα έχουμε και ισχυρούς Νότιους ανέμους...
Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:

Παρασκευή:
Καθαρός ο Αττικός ουρανός σήμερα μετά τα μεσάνυχτα. Από το ξημέρωμα ( περίπου στις 6:00) θα αρχίσουν νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους από τα Δυτικά/Βορειοδυτικά (με μεταφορά αφρικανικής σκόνης) και θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο το πρωί (περίπου στις 9:00). Από νωρίς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίζουν να παρουσιάζουν διάλυση αλλά η σκόνη θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονη από τα μέσα του μεσημεριού. Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα οι νεφώσεις φαίνονται να παρουσιάζουν τελείως διάλυση και το βράδυ θα ακολουθήσει ξαστεριά αλλά η σκόνη θα είναι μέτρια έως έντονη...
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 18-19 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές της Δυτικής Αττικής η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στο Κέντρο της Αθήνας θα είναι στους 11 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα (περίπου στις 6:00) και 17 βαθμούς Κελσίου το πρωί ( περίπου στις 9:00).
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΔΒΔ ασθενείς από σήμερα μετά τα μεσάνυχτα. Τα ξημερώματα η κατάσταση θα παραμείνει ίδια αλλά από το πρωί (περίπου στις 9:00) θα γυρίσουν σε ΔΝΔ. Το μεσημέρι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια απλώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και από τα μέσα του μεσημεριού θα είναι ΔΝΔ ασθενείς.

Πάμε να δούμε τον καιρό του Σαββάτου όπου τα πράγματα φαίνονται να είναι πιο σοβαρά...
καθώς η σκόνη φαίνεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της και να γίνεται πιο έντονη από το πρωί κιόλας. Αραιές νεφώσεις από αύριο μετά τα μεσάνυχτα θα κάνουν την παρουσία τους και θα παραμείνουν στον Αττικό ουρανό σχεδόν όλη μέρα συνοδεία της σκόνης από την Αφρική που θα κάνουν και την ατμόσφαιρα αποπνικτική και θολή. 
Χάρτες από το Meteo.gr που απεικονίζουν την σκόνη για το Σάββατο 17 Μαρτίου (η πρώτη εικόνα είναι για το απόγευμα και η δεύτερη εικόνα για το βράδυ).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σχετικά μικρή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι στο Κέντρο των Αθηνών στους 20-21 βαθμούς Κελσίου, λόγω των Νοτιάδων που θα είναι ενισχυμένοι σχεδόν όλη μέρα στα 4 με 6 μποφόρ αλλά δεν θα είναι ενισχυμένοι σε ολόκληρο τον νομό.
Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι στους 13 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα στο Κέντρο των Αθηνών (περίπου στις 6:00) και 19 βαθμούς Κελσίου το πρωί (9:00).

Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σημαντική ποσότητα και μεταφορά αφρικανικής σκόνης και αύριο στην Αττική με αραιές νεφώσεις... Αναλυτική Καιρική Πρόγνωση Αττικής γι'αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκόνη Αττική
Σημαντική ποσότητα αφρικανικής σκόνης και αύριο στην Αττική κυρίως από αύριο μετά μεσημέρι, με αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα και αραιές νεφώσεις...

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:
Καθαρός ο Αττικός ουρανός σήμερα μετά τα μεσάνυχτα καθώς η σκόνη από την Αφρική θα πάει ταξίδι λίγο πιο ανατολικότερα λόγω του ότι, ο άνεμος θα γυρίσει πρόσκαιρα σε Βορειοδυτικός αλλά ασθενείς έντασης. Αραιές νεφώσεις περιμένουμε να μας έρθουν νωρίς το πρωί από τα Δυτικά/Νοτιοδυτικά και θα καλύψουν ολόκληρο τον νομό. Από αργά το πρωί οι αραιές νεφώσεις θα γίνουν λίγο πυκνότερες αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, όμως από αργά το πρωί η σκόνη φαίνεται να μας ξανά/επισκέπτεται και αναμένουμε σημαντική ποσότητα αφρικανικής σκόνης από τα μέσα του μεσημεριού και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ.
Αραιές νεφώσεις που θα είναι λίγο πυκνότερες θα συνεχίσουν να καλύπτουν όλο τον Αττικό ουρανό τουλάχιστον μέχρι νωρίς το απόγευμα. Από το απόγευμα και μετέπειτα και κυρίως το βράδυ οι νεφώσεις θα αρχίσουν μερικώς να διαλύονται αλλά η σκόνη από την Αφρική θα παραμείνει...
Φυσικά θα υπάρξουν και λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή σε όλη την Αττική και αναμένεται να κυμανθεί το μεσημέρι (στα μέσα του μεσημεριού) στο Κέντρο των Αθηνών στους 15 με 17-18 βαθμούς Κελσίου.
Στις υπόλοιπες περιοχές του νομού Αττικής η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 18 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θα είναι στους 17 βαθμούς Κελσίου (9:00 το πρωί) και 12 βαθμούς (6:00 το ξημέρωμα). Τις βραδυνές ώρες θα κυμανθεί στους 14-15 βαθμούς Κελσίου στο Κέντρο της Αθήνας.
Οι άνεμοι θα είναι ΝΝΔ ασθενείς από νωρίς το πρωί έως τα μέσα του μεσημεριού. Από τα μέσα του μεσημεριού και μετέπειτα θα αρχίζουν να ενισχύονται σημαντικά αλλά όχι σε όλη την Αττική. Στα μέσα του μεσημεριού οι ΝΝΔ άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στον Σαρωνικό Κόλπο και θα είναι στα 6, πολύ τοπικά και στα 7 μποφόρ και αυτός θα είναι ο λόγος που θα μας έρθει έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Το απόγευμα η κατάσταση θα είναι σχεδόν ίδια που απλώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και σχεδόν σε όλο το Ανατολικό κομμάτι του νομού και θα είναι στα 6, τοπικά και στα 7-8 μποφόρ. Από το βράδυ θα αρχίσουν να παρουσιάζουν μερικώς εξασθένηση αλλά θα ΝΝΔ.
Παρακάτω σας παραθέτω 4 χάρτες αφρικανικής σκόνης που όπως μπορείτε να δείτε και εσείς την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στην χώρα μας αλλά και στην Αττική, στα μέσα του μεσημεριού, το απόγευμα και το βράδυ:






Επιμέλεια:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica











j

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...