Weather Outlook

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Αντικυκλωνικές συνθήκες στην Αττική την εβδομάδα που μας έρχεται...αλλά στο βάθος...

Αποτέλεσμα εικόνας για καλεσ καιρικεσ συνθηκεσ αλλα μετα
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται να κυλήσουν η επόμενες ημέρες στην Αττική το διάστημα 28 Ιανουαρίου με 2 Φεβρουαρίου, με θερμοκρασίες των 16-17 βαθμών Κελσίου.
Ο αντικυκλώνας διαρκείας θα έλεγα, δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς από τις 3 Φεβρουαρίου, φαίνεται να πηγαίνουμε σε συνθήκες αρκετά χειμωνιάτικες, με το ψύχος να αρχίζει να κατεβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά και τα χιόνια να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Όλα αυτά μετά τις 3 Φεβρουαρίου θα συμβούν διότι...

Ο Ατλαντικός θα αρχίζει να ανεβάζει υψηλές πιέσεις.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, την έναρξη, "παρελάσεων" ψύχους από την Βόρεια Ευρώπη και το ισχυρό ψύχος θα αρχίζει να επεκτείνεται σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, καθώς θα επηρεάζεται και η χώρα μας από δριμύ ψύχος και χαμηλές πιέσεις.
Όλα αυτά φαίνονται σαν τάση αλλά εδώ και μέρες!
Ακολουθούν χάρτες από το Meteociel (μοντέλο) GFS 6z, που απεικονίζεται ο Αντικυκλώνας μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου καθώς και το ψύχος με τις χαμηλές πιέσεις που θα αρχίσουν να κάνουν "παρελάσεις" μετά τις 3 Φεβρουαρίου:










Επιμέλεια/άρθρο:Βασίλης Ζαφειρούδης
Cyclone Of Attica



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...