Weather Outlook

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης με ισχυρές βροχές,καταιγίδες αλλά και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και στροφή των ανέμων σε Βορειοδυτικούς!

Αποτέλεσμα εικόνας για ektakto kairoy
Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας!
Τελειώνει το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου όπως και το χαρακτήριζαν και από το βράδυ της Δευτέρας περιμένουμε ο καιρός να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά της ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν την Αττική,της καταιγίδες που φαίνονται να είναι αξιόλογες αλλά και την μεγάλη πτώση του Υδραργύρου που θα γίνει αισθητή κυρίως από Τετάρτη και μετά.Υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει στην κορυφή της Πάρνηθας προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας!
Όλα αυτά θα γίνουν διότι,ψυχρό μέτωπο από τα Βορειοδυτικά και κινούμενο προς την χώρα μας αλλά και την Αττική θα φέρει όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως(καταιγίδες κ.λ.π)και στροφή των ανέμων σε ΒΔ με σημαντική ενίσχυση.
Το θερμό μέτωπο θα ενωθεί με το ψυχρό μέτωπο και θα έχουμε ισχυρές βροχές,καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας,παίρνοντας θέση το ψυχρό. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχρο μέτωπο
Ακολουθούν χάρτες με της ψυχρές αέριες μάζες και την πίεση που διακρίνεται η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και το βαρομετρικό χαμηλό από τα Βορειοδυτικά:




Κι εδώ φαίνεται το πρώτο χιόνι στην κορυφή της Πάρνηθας που υπάρχει πιθανότητα να συμβεί.

Περισσότερα στην επόμενή μου πρόγνωση για την Δευτέρα!

                                         
                                                        Βασίλης Ζαφειρούδης 
                                                              Cyclone Of Attica












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς έως μέτριους ανέμους, φαίνεται να γίνεται το πέταγμα του χαρταετού στην Αττική...!

Επιστρέφω σταδιακά στις προγνώσεις μου για τον νομό Αττικής μετά από αρκετό καιρό και είπα, να σας ετοιμάσω μία πρόγνωση γι' αύριο την...